У Полтаві відбувся проєкт для дітей “Open space. Один день у філармонії”



7 червня у Полтавській обласній філармонії відбувся проєкт «Open space. Один день у філармонії». Глядачі мали змогу дізнатися цікаві факти про історію та життя закладу. Екскурсія за лаштунки відкрила творчі секрети артистів та великого штату людей, які діляться своїм мистецтвом. На заході побували журналісти 0532.ua.

День відкритих дверей у філармонії повинен був розпочатися  о 12:00, але через повітряну тривогу гості заходу пройшли в укриття. Зрештою, вже о 12:20 поціновувачі культури занурилися в життя та історію Полтавської філармонії. Чимала кількість  школярів разом з координаторами проєкту подорожували по різних локаціях храму мистецтв.

Як зазначає директор Полтавської обласної філармонії Олег Тищик, це є частиною проєкту «Openspace». Один день уфілармонії».

«Екскурсією за лаштунки закладу ми хочемо привернути увагу людей та показати, що є доступними, адже прибрали бар’єр між сценою та глядацькою залою », - говорить пан Олег.

Розпочалася подорож традиційно з опису світлин, які висять на стінах вздовж коридору Полтавської філармонії. На них зображені  заслужені артисти та славетні музичні гурти Полтавщини. Окремо ведучі відзначили концертний ансамбль "Чураївна", який має вже 35-літню історію. Гості заходу згадали легендарну учасницю гурту - Раїсу Кириченко, яка впродовж багатьох років народними піснями ширила українську культуру в різних куточках світу.

Перед наступною зупинкою ми мали змогу зробити селфі біля «магічного дзеркала», яке за словами одного із ведучих володіє надзвичайною силою. Кажуть, якщо зробити тут фото і викласти в мережу, то чимала кількість підписників вам точно гарантована. Звісно, це, скоріше за все, байки, але люди активно перевіряють запропоновану теорію.

Пройшовши трохи далі до зали, яка своїм оформленням  нагадує  один із вишуканих стилів часів епохи Відродження, координатори проєкту поділили людей на дві групи, щоб продовжити екскурсію за лаштунки  Полтавської філармонії. Дітей та дорослих провели до тих місць, до яких раніше потрапити було майже неможливо. Утім сьогодні в рамах проєкту «Openspace» поціновувачі культури могли побачити творчий процес за лаштунками  й особисто стати його частиною.

«Ми намагаємося знайти неординарні методи спілкування з нашими глядачами, шляхом їх залучення до мистецьких активностей », - говорить Лариса Семеняга, заслужений працівник культури України та заступник директора філармонії  з творчих питань.

Вона також додає, що подібним чином формуються теплі відносини з глядачами, які, ймовірно, захочуть бути постійною аудиторією закладу.

Перед тим, як потрапити на сцену, ми персонально завітали в гості до звукорежисера й побували в його творчій кімнатці, де є невелика студія звукозапису та вся необхідна апаратура для створення музичного супроводу на концертних заходах у філармонії.

Через деякий час координатори заходу запропонували  пройтися до сцени. Там юні полтавці робили світлини, фотографуючись неподалік від великого мультимедійного екрана, пюпітру або музичних барабанів.

Наступна наша зупинка була в майстерні, де народжується танець. Балетний ансамбль у складі жінок та чоловіків спеціально до дня відкритих дверей продемонстрував учасникам заходу деякі віртуозні танці з репетицій. Отримавши естетичне задоволення, люди щирими оплесками  передавали своє захоплення.

Потім шановних гостей познайомили з хоровим мистецтвом пісенно-танцювального  ансамблю  "Полтава". Члени колективу вражали вокальними скоромовками та співали українські народні пісні, які передавали надзвичайні емоції та потужну енергетику. А оплески від дітей – яскраве тому підтвердження.

Завершився день відкритих дверей у філармонії виступом ансамблю "Чураївна". У супроводі українського народного оркестру артист-вокаліст Ігор Година виконував українські пісні. На сцені прозвучала  «Ой смерека» та «Все буде Україна». Діти та дорослі оплесками віддавали належне виконавцю та членам концертного ансамблю "Чураївна".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW