На лівому березі Херсонщини окупанти не дають багатьом людям евакуюватися



Після підриву Каховської ГЕС приблизно російські окупанти відійшли на 5-15 км від Дніпра. Вони відтягують свої підрозділи, а рух почали за кілька днів до теракту. Евакуацію людей провалили. Більш того, рашисти не випускали багатьох українців з населених пунктів, що йдуть під воду.

Про це повідомляє сайт 056.

За словами керівниці об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня Гуменюк, окупанти відійшли на різну відстань, залежно від розливу води.

"Але не припинили обстріли правого берега. Безпосередньо під час нашої евакуації", - розповіла вона.

Хоча самі евакуацію провалили. А очевидці з місця подій повідомляють, що місто Гола Пристань йде під воду - рівень води постійно зростає. Наразі рівень води сягає вже понад 3,5 метра. В місті під час окупації лишалось до 6 тисяч людей.

Але жодної евакуації окупанти не організували, а навпаки - багатьох людей не випускають з міста.

"Гола Пристань, вже майже всі будинки під водою. Пишуть, що багато людей благають про допомогу, орки поставили блокпости і не випускають людей, забороняють висуватися місцевим на човнах для порятунку людей. Деякі люди похилого віку гинуть прямо в себе в дома. Рівень води підіймається далі", - пише канал "Катарсис".

Деякі люди у відчаї благають про допомогу з горищ своїх будинків. Щемливе відео із затопленої Херсонщини зняв дрон українських воїнів.

На лівому березі Херсонщини окупанти не дають багатьом людям евакуюватися, фото-5

"Окупована Херсонщина. Люди на дахах молять про допомогу. Наші військові зняли це на дрон, але зарадити не в змозі, адже територія під контролем загарбників", - йдеться у повідомленні.

Натомість гауляйтер Володимир Сальдо цинічно збрехав, що їм не надходило жодного прохання про допомогу.

Зазначимо, пік повені очікується до кінця цієї доби. Майже вся Гола Пристань буде під водою. Потім вода може стабілізуватися і піде трохи на спад  наступної доби. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW