Як чернівецькі студенти збирають дрони та павербанки і розробляють скиди для захисників



У Чернівецькому політехнічному фаховому коледжі студенти збирають та ремонтують дрони, розробляють під них скиди для боєприпасів та конструюють павербанки. Все це - для захисників, які боронять Україну від російської окупації.

Для Чернівецького політехнічного фахового коледжу війна з росією почалася у 2014 році, коли на схід відправилися кілька студентів, щоб захищати Україну. З того часу у навчальному закладі плели маскування, закупляли подарунки, виготовляли сувеніри.

Але у 2022 році масштаби війни збільшилися. Тож змінився і обсяг допомоги для захисників на передовій. Студенти за допомогою викладачів стали виготовляти скиди для дронів, збирати та ремонтувати самі дрони та конструювати павербанки. А ще вони шиють розгрузки та нашоломники.

Звісно, все виготовляється у невеликих масштабах, під замовлення окремих захисників. Адже студентам треба не забувати про навчання, та й деталі коштують не дешево. 

Але за рік студенти коледжу зробили чимало розробок, які допомагають українським воїнам в окопах та на полі бою. Про те, як вони розробляють та конструюють пристрої для перемоги, дивіться у нашому відеосюжеті:

Олександра Пилипенко, Вікторія Повержук

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW