Мер Кам'янського взяв участь у Глобальному саміті громадського транспорту UITP у Барселоні



Розвиток електротранспорту – дуже важливе питання для нашого міста зі складною екологічною ситуацією. Щодня трамваї Кам’янського перевозять більше 30 тисяч пасажирів, у тому числі 20 тисяч людей пільгової категорії.

За останні роки було капітально відремонтували 9 вагонів, 18 вагонів пройшли середній ремонт, але необхідно оновлювати трамвайний парк, закуповуючи нові вагони. Про це розповів на своїй Telegram-сторінці міський голова Андрій Білоусов.

Для цього ми активно працюємо та беремо участь у проєкті "Міський громадський транспорт України ІІ", що підтримується Європейським інвестиційним банком. З метою залучення фінансової підтримки від міжнародних партнерів взяв участь в Глобальному саміті громадського транспорту UITP у Барселоні, - зазначив мер.

У рамках поїздки Андрій Білоусов зустрівся з Генеральним Секретарем UITP паном Мезгані, виступив з промовою щодо необхідності оновлення рухомого складу трамвайного парку міста перед представниками Європейської комісії: директором Карлою Монтезі, Гендиректором з питань міжнародного партнерства Єврокомісії Ельжбетою Луканюк, представниками фінансових установ – Світового Банку Ніколасом Пельтьє, глобальним директором транспорту Світового Банку ЄІБ Нілом Валентайном та інші.

Щиро дякую голові комітету транспорту та туризму Європейського Парламенту пані Карімі Деллі, яка визначила основні пріоритети нашої роботи щодо доступу до фінансових інструментів ЄС, - зазначив Андрій Білоусов.

Придбання нових вагонів дасть можливість суттєво покращити безпеку, якість та комфорт пасажирських перевезень. Реалізувати проєкт у Кам'янському планують у 2024-2025 роках.

Сподіваємося на плідну взаємодію та вдалі результати співпраці. Все буде Україна! - підсумував міський голова.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW