Російські ДРГ та угруповання «Брянськ» й «Курськ»: командувач військ ОК «Північ» Красильников про ситуацію на кордоні



Чи бачить у найближчій перспективі загрозу широкомасштабного вторгнення РФ на територію Чернігівщини, яка ситуація на кордоні, чи є спроби заходу диверсійно-розвідувальних груп росіян та які підрозділи ЗС РФ перебувають на кордоні з Чернігівщиною?

Про це на зустрічі з журналістами 6 червня розповів бригадний генерал та командувач військ оперативного командування «Північ» Дмитро Красильников. Повідомляє «Суспільне Чернігів».

Російські ДРГ та угруповання «Брянськ» й «Курськ»: командувач військ ОК «Північ» Красильников про ситуацію на кордоні, фото-1

За його словами, на кордоні з Чернігівщиною з боку Білорусі перебувають окремі російські підрозділи, які виведені зокрема з Бахмута. В цьому угрупованні він налічує приблизно 2-2,5 тисячі бійців. Красильников стверджує, що це «не суттєво і недостатньо для створення наступального угруповання».

– Що стосується ділянки державного кордону з РФ, то ми там не бачимо жодних угруповань, які противник може застосувати для такого широкомасштабного вторгнення. Загроза не береться незрозуміло звідки. Для цього потрібно провести ряд заходів: сформувати угруповання, підвезти логістичне забезпечення і таке інше. У найближчій перспективі я не бачу загрози широкомасштабного вторгнення на ділянці нашого кордону з РФ.

Командувач ОК «Північ» каже, що на даний час основною загрозою залишаються обстріли та дії російських ДРГ.

– Їх (ДРГ, — ред.) не менше 20 може діяти на нашому напрямку і по 15-20 осіб особового складу в групі. Тому це залишається небезпекою для того населення, яке живе на прикордонні. Вони курсують вздовж Чернігівщини та частини Сумщини. Спроби заходу на нашу територію вони застосовують раз на два тижні. Кожен підрозділ діє під своїм керівництвом. Та є угрупування «Білгород», «Курськ», «Брянськ», ССО окремо, прикордонники окремо, вагнерівці окремо.

Згадав Красильников й про застосування росіянами авіації та керованих авіабомб на прикордонні.

– Якщо до недавнього часу була загроза застосування противником авіації, зокрема керованих авіабомб, то після вдалого дня для російської авіації 13 травня ці польоти припинилися. Поки крім розвідувальної авіації ми не бачимо жодних посягань на нашу територію.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW