Херсон. Екоцид



Червоні лінії? Сьогодні, 6 червня, росія перейшла остаточно будь-які «червоні лінії» і наступним кроком бункерного безумця буде наказ на застосування ядерної зброї. Занадто песимістично? А що може втримати путіна, крім кулі у голову, від такого кроку?

І вже стало зовсім нікому не цікаво, хворий він на голову, чи ні, хвора на голову вся росія, чи лише окремі представники недонації мерзотників та злочинців! Росія зробила свій хід до глобальної світової катастрофи сьогодні о другій годині ночі підірвавши з середини Каховську ГЕС, пише у своєму блозі на Цензор.нет політолог Юрій Федоренко.

Придурки! Підірвали, потім почали вихвалятися, потім злякалися масштабів, потім почали звинувачувати Україну у обстрілах ГЕС, потім замовкли. Є від чого… Згідно статті 56 Додаткового протоколу від 1977 року Женевської конвенції, дії з руйнування дамб є воєнним злочином і можуть бути прирівняні до використання зброї масового знищення. Деякі експерти вже підрахували, що за своїми екологічними та економічними наслідками руйнування Каховської ГЕС для України можна прирівняти до наслідків використання тактичної ядерної зброї 5-10 кілотонн.

Десятки населених пунктів, сотні тисяч гектар української землі опинилися під водою. Хтось вважає, що це – «не саме страшне, це ж не атомна бомба, висохне! Літо за вікном, не змерзнуть!». Так, повінь – не пожежа! Але ця «водичка» може нанести таку шкоду, що навіть порівняння з тактичним ядерним зарядом у 5-10 кілотонн, може стати набагато страшнішою за своїми наслідками.

Загибель людей, яких повінь застала зненацька. Старі, самітні, хтось опинився у воді та втратив свідомість, хтось банально не вміє плавати. Вода-воді дуже велика різниця і каламутний потік після підриву дамби, що несеться через перешкоди, тягнучи за собою сміття, будівельні конструкції та уламки – це не прозора та чиста блакитна рідина басейнів чи Кримського узбережжя, що в українців нагло вкрав російський покидьок. Пірнати у такий потік – це не відпочинок, а боротьба за власне життя чи життя рідних та близьких. І не кожен зможе у цій боротьбі перемогти.

Численні травми і захворювання під час спроб евакуації або порятунку. Гостра проблема з питною водою. Адже повінь несе з собою забруднення і непридатності систем водопостачання. Підтоплені зони можуть містити хімічні речовини, нафту, стічні води або інші небезпечні матеріали, які потрапляючи у водоносні шари або річки, становлячи загрозу для здоров'я людей та екології.

Неприборкана вода, спричинена повенями, може сприяти поширенню інфекційних захворювань. Руйнування та затоплення каналізаційних систем і контакт із забрудненою водою може призвести до підвищеного ризику зараження бактеріями, вірусами і паразитами. Діарея, гепатит, лейшманіоз – далеко не повний перелік інфекційних ризиків для людини.

Пошкодження інфраструктури, такої як дороги, мости, електромережі та комунікаційні системи, спричиняють проблеми з доставкою медичної допомоги та харчування, евакуацією, зв'язком та іншими важливими послугами, що ускладнює управління кризовою ситуацією і може призвести до додаткових втрат життів.

Повені завжди завдають страшної шкоди екосистемам, особливо прирічковим і прибережним зонам. Вода може знищити життєві середовища рослин і тварин, спричиняючи вимирання і порушення біорізноманіття. Забруднення води також може завдати шкоди рибам та іншим водним організмам. Для відновлення біоценозу потрібні десятиліття кропіткої роботи та значний ресурс.

Придуркуваті кремлівські агітатори намагаються перекласти провину за руйнування Каховської дамби на Україну. «Не витримала старих пошкоджень, масована ракетна атака» та інші продукти хворого розуму рясніють у соціальних мережах та сайтах новин росії. Але питання «хто?» навіть не стоїть! Офіційний кремль не дає коментарів, розуміючи всю нікчемність звинувачень української сторони.

Для чого? Експертні думки схиляються до намагання відволікти увагу росіян від подій у Курсько-Білгородській Автономії або спроби перешкодити наступу ЗСУ. Та навіть це питання вже практично не має сенсу. Вже зроблено і відвернути загрозу машиною часу не вийде. Головне зараз не це. Головне – це питання «що тепер?». Питання не нам, не українцям! Для нас все зрозуміло з самого початку повномасштабної агресії. Зараз важлива реакція та КОНКРЕТНІ ДІЇ Урядів країн-партнерів. Чи дойде до них остаточна критичність ситуації? Не зрозуміло поки що…

Адже поряд із заявами Шольца та Урсули фон дер Ляйєн є ще зміна дизайну передовиць інформаційних гігантів на кшталт New York Times, коли «Росія знищила Каховську ГЕС» перетворюється на «Катастрофічна руйнація каховської ГЕС». Можливо і не дослівно, але саме у такому контексті! А що трапилось? Невже Захід до цих пір боїться «гніву путіна»? Може вже досить?!!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW