Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО



Понад 80 підприємств зі сходу України із різних галузей демонструють зараз у столиці свою продукцію.

Вчора, 6 червня 2023 року, в Києві стартувала щорічна виставка мікро-, малих та середніх підприємства (ММСП) «Схід-Експо 2023». Ця масштабна бізнес-подія триватиме до 7 червня 2023 року включно. 

Всі фото - Донецької обласної військової адміністрації

Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО, фото-1

Цього року захід має особливе позиціонування, тому що переважна більшість бізнесу, що була представлена, - це релокований бізнес зі сходу України.

Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО, фото-2

«Схід-Експо 2023» організовує Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за щедрої підтримки Європейського Союзу (ЄС), Посольства США в Україні та Уряду Хорватії. Захід прагне підтримати ММСП, які релокувалися  або базуються у постраждалих від війни областях України, у встановленні ділових партнерств, відродженні перерваних економічних зв’язків, післявоєнному відновленні, цифровізації та інтернаціоналізації комерційної діяльності.

Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО, фото-3Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО, фото-4

Крім виставки, яка є центральною подією «Схід-Експо 2023», учасники та учасниці мають змогу відвідати численні навколобізнесові панельні дискусії, презентації, майстер-класи, а також придбати продукцію від ММСП під час ярмарку.

Заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло зауважив, що підтримка економічного відновлення та засобів до існування в умовах російської агресії є одним із ключових пріоритетів співпраці між ЄС та Україною з 2014 року, додавши: «ЄС є давнім партнером і непохитним прихильником виставки «Схід-Експо», оскільки вона ефективно служить цій меті». «Схід Експо» зарекомендувала себе як платформа для продуктивних зв’язків між бізнесами по всій Україні та поза її межами. Міцний сектор мікро-, малих і середніх підприємств не лише сприятиме диверсифікації української економіки та зміцнюватиме її стійкість, але також є важливим для інтеграції України в економічний простір ЄС. Ми з нетерпінням чекаємо динамічної державної політики на підтримку цього сектора, який в ЄС забезпечує дві третини робочих місць і більше половини доданої вартості».

Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО, фото-5

Посольство США в Україні вже вчетверте підтримує «Схід-Експо». «Сполучені Штати віддані наданню економічної, гуманітарної та будь-якої іншої допомоги Україні стільки, скільки це буде потрібно», — сказав виконуючий обов’язки координатора з програм американської допомоги в Україні Юван МакДугалл, вітаючи підприємців і підприємниць, які релокувалися із або базуються у постраждалих від війни громадах.

Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні Аніца Джамич сказала, що її країна пишається тим, що підтримує Україну. «Відданість «Схід-Експо» випливає з нашої твердої віри в трансформаційну силу розширення економічних можливостей. Підтримуючи цю визначну подію, Хорватія прагне зміцнити стійкість постраждалих від війни підприємств в Україні, сприяючи економічній стабільності та сталому зростанню, — додала вона. — Разом ми можемо прокласти шлях до процвітаючого майбутнього, де підприємництво розвивається, а шрами конфліктів загоюються. Хорватія стоїть пліч-о-пліч із Україною як партнер у прогресі та виступає за світліше завтра».

Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО, фото-6

Під час роботи виставки між представниками керівництва Донецького регіону та представниками західних країн був підписаний меморандум про взаємодію, співпрацю та підтримку регіонів, які постраждали від війни.

Релокований бізнес сходу України. В Києві відкрився «Схід-Експо 2023», - ФОТО, фото-7

Така підтримка буде вкрай потрібна, бо російська армія зруйнувала більшу частину промисловості на сході України.

Згідно зі Швидкою оцінкою шкоди та потреб в Україні, війна, яку розв’язала російська федерація в Україні, призвела до величезних збитків, зокрема в галузях промисловості та торгівлі – 10,9 млрд доларів США та 85,8 млрд доларів США відповідно. Приблизно половина збитків завдана малому та мікробізнесу, який стикається з такими викликами, як перебої в електро- та водопостачанні, зростання цін на сировину, небезпека під час роботи, порушення ланцюга поставок, знижений попит, невпевненість у майбутньому, відсутність капіталу, а також регуляторні та фіскальні перешкоди. Відродження приватного сектору оголошено одним із пріоритетів уряду України, оскільки це може створити можливості для існування та сприяти задоволенню критичних потреб під час реконструкції.

Приємно, що у роботі виставки взяли участь і маріупольські підприємці. Наприклад, фабрика м’якої іграшки «Марі і Поль». Ось наша історія про це підприємство, яке зараз відновлюється у Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW