На Новій сцені театру ім. Лесі Українки драма «Украдене щастя»



22 червня на Новій сцені театру глядачі вистави «Украдене щастя» стануть свідками трагічної історії, яка розгортається в невеликому українському містечку і за рівнем напруження інтриги і бурхливими пристрастями не поступається кращим шекспірівським п’єсам.

«Украдене щастя» - визнаний шедевр світової драматургії, класика, перевірена роками, цінована режисерами і акторами, завжди затребувана глядачами. Це одна з найпопулярніших в українській літературі та найбільш знакова для театру п'єса Івана Франка. В основу її сюжету Франко поклав відому західноукраїнську народну «Пісню про шандаря», яку він почув від української фольклористки Михайлини Рошкевич. Цій пісні митець приділив особливу увагу в своїй праці «Жіноча неволя в руських піснях народних» (1883). Згодом на основі її сюжету Франко спеціально для участі у конкурсі, який був оголошений у березні 1891 року, написав драму «Украдене щастя», значно розвинувши і збагативши тему й проблематику пісні. Спочатку своєму новому творові Франко дав назву «Жандарм», але на вимогу журі конкурсу, яке не хотіло вступати в конфлікт з австрійською цензурою, змінив назву на «Украдене щастя».

Нова назва виявилася не тільки більш «демократичною», але й у повній мірі відображає трагедію особистого життя трьох головних героїв п’єси: Анни, Михайла і Миколи, у яких було украдено щастя. Винуватців цієї трагедії багато: брати Анни украли щастя у неї й Михайла, Михайло вкрав щастя у Миколи, а жорстокі закони існування тогочасного суспільства вкрали щастя у всіх трьох героїв. Завдяки примхам долі три людини, кожна з яких заслуговувала на своє особисте щастя, виявляються втягнутими у вир нестримних палких почуттів. Виходу з цього любовного трикутника немає, тому що кожен з учасників цієї трагічної історії готовий до самого кінця боротися за право на своє особисте щастя. І це боротьба не на життя, а на смерть.

Нагадуємо, що подивитись виставу «Украдене щастя» можна 22 червня о 18:00 на Новій сцені театру (колишній ПК ім. Горького).

Телефон каси: (068) 680 74 30

Замовлення квитків та довідки за телефоном: (067) 638-14-09



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW