Українцям, які боргують за спожиту електроенергію, знову можуть заблокувати банківські рахунки!



Пресслужба ТОВ «Закарпаттяенергозбут» повідомляє: Банки повертають арешти рахунків, накладені виконавчою службою через борги. Про це йдеться в Законі України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану», який днями набув чинності.

Новий закон скасовує положення, які дозволяли українцям, чиї рахунки заарештувала державна виконавча служба або приватні виконавці, користуватися власними коштами. Слід нагадати, що раніше на час дії воєнного стану в Україні арешти коштів на суму менше 100 тис. грн були призупинені. Тепер це положення скасовано.

Клієнти банків з арештованими рахунками зможуть користуватися щомісяця сумою до двох мінімальних зарплат (станом на 9 травня – 13,4 тис. грн), а решту боргу спишуть на користь кредитора. Для того ж, щоб користуватися навіть цією сумою, виконавець має передати банку постанову на зняття арешту на суму двох "мінімалок" за одним із рахунків клієнта. Для вирішення цього питання клієнт має звернутися до виконавця самостійно.

З огляду на прийнятий закон ТОВ «Закарпаттяенергозбут» звертається до споживачів з проханням розрахуватися за наявну заборгованість за спожиту електроенергію і не допускати виникнення боргів у майбутньому з метою уникнення незручностей та арешту рахунків. Зробити це можна через:

- Електронну абонентську книжку товариства: https://pay.zakarpatzbut.energy/home;

- онлайн-сервіси: https://bit.ly/3tRVmGE;

- у банківських установах, відділеннях Укрпошти тощо.

Також у разі виникнення  у споживача заборгованості  за спожиту електричну енергію та неможливості оплатити весь борг одразу Товариство пропонує укласти договір щодо реструктуризації  боргу та графік погашення заборгованості. Для цього необхідно звернутися у центри обслуговування клієнтів ТОВ «Закарпаттяенергозбут». Більше інформації – за покликанням: https://bit.ly/3UP8Amn.

Крім того, адміністрація Товариства нагадує, що споживачі можуть звернутися до органів влади за призначенням субсидії, і таким чином уникати накопичення боргів. Більше інформації про це – на нашому сайті: https://bit.ly/3JepRyJ.

Адміністрація ТОВ «Закарпаттяенергозбут» наголошує: з кожним днем все більше й більше свідомих споживачів, які розуміють справжню важливість електроенергії й котрі вчасно та в повному обсязі оплачують спожиту електроенергію. Вдячні всім і кожному!

Українцям, які боргують за спожиту електроенергію, знову можуть заблокувати банківські рахунки!, фото-1

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!

Також по темі: В Ужгородському районі за несплату 51 споживача відключать від електроенергії



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW