У вас лише 10 днів: правила зміни водійських прав



Відповідно до чинних правил у разі зміни паспортних даних обміняти водійські права необхідно протягом 10 днів. Зробити це можна двома способами.

Перший варіант - обмін водійських прав в онлайн режимі, скориставшись Електронним кабінетом водія. Другий варіант - офлайн. Зробити це можна в будь-якому з Сервісних центрів МВС.

Щоб замінити водійські права в Сервісному центрі МВС при собі потрібно мати такі документи:

  • паспорт
  • ідентифікаційний код;
  • медична довідка (під час воєнного положення необов'язкова);
  • документ про зміну паспортних данних;
  • чинне водійське посвідчення.

Заміна прав в Електронному кабінеті займе всього кілька хвилин. Потрібно буде заповнити стандартну форму і надати копії паспорта та документа, що підтверджує зміну даних.

Термін виготовлення нових прав - до 15 днів, вартість послуги - 270 гривень. Доставка обійдеться в 294 гривні. Отримати нові права можна кількома способами - забрати особисто в Сервісному центрі, отримати поштою або скористатися кур'єрською доставкою.

Нагадаємо, що до кінця 2021 року стартувало ще одне нововведення - українське водійське посвідчення було адаптовано відповідно до міжнародного зразка. Якщо водій складав іспит із водіння на автомобілі з автоматичною коробкою передач, у документі буде вказано код "78".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW