На підтримку пораненого викладача-воїна влаштували забіг у Кам’янці-Подільському



30 квітня, в рамках відкриття туристичного сезону у місті Кам’янець-Подільський відбувся забіг "Ти герой – ми опора!". 

Організували захід на підтримку та збір коштів для військовослужбовця Валерія Одайника, який отримав важкі поранення під Бахмутом та потребує протезування.

Головним організатором забігу, як повідомляють у військовій частині, є колектив факультету фізичної культури Національного університету ім.І.Огієнка. Тут Валерій Одайник раніше працював викладачем та тренером.

Наша військова частина залюбки відгукнулась на таку ініціативу. У заході взяли участь військовослужбовці гарнізону, науково-педагогічний колектив національного університету ім. І.Огієнка, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, спортсмени та усі небайдужі, – йдеться в повідомленні.

Під гаслом забігу "Ти герой – ми опора!" майже 800 учасників подолали дистанцію у 2 кілометри. На фініші усіх чекала польова кухня та теплі напої. Переможці у різних вікових категоріях отримали нагороди.

Крім того, ще на етапі реєстрації, а також безпосередньо у день забігу, всі охочі могли зробити доброчинний внесок. Зібрані кошти спрямують на реабілітацію важкопораненого захисника.

На підтримку пораненого викладача-воїна влаштували забіг у Кам’янці-Подільському, фото-1

Валерій Одайник– офіцер Збройних Сил України, відважний воїн, патріот України та всебічно підготовлений фахівець своєї справи, – розповідають у військовій частині.

В 2021-му він вирішив вступити до лав ЗСУ і за рік із командира взводу став командиром навчального курсу. А з початком широкомасштабного вторгнення пішов із побратимами на фронт захищати країну від ворога. 26 січня цього року під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута на Донеччині група розмінування Валерія на автомобілі підірвалась на протитанковій міні. Внаслідок вибуху боєць отримав множинні тяжкі поранення. У військовому госпіталі його прооперували, довелось ампутувати нижні кінцівки. Наразі захисник проходить складний курс лікування у Львові та з нетерпінням чекає протезування, щоби здобути впевненість у кожному русі й повернутися у стрій.

На підтримку пораненого викладача-воїна влаштували забіг у Кам’янці-Подільському, фото-2

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі указом Президента України у березні Валерія Одайника нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Відзнаку старшому лейтенанту вручав особисто Володимир Зеленський під час відвідин львівського медзакладу, де лікуються поранені українські захисники.

Читайте також:"На Кам'янеччині розшукують молодика, якого підозрюють у вбивстві батька".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW