З 1 травня буде змінено допомогу переселенцям



На українських переселенців, які втекли від війни з 1 травня чекають зміни у наданні фінансової допомоги. Хто першим може сподіватися на отримання цієї виплати, а кому відмовлять?

Для відмови у допомозі існує декілька причин та їх можна уникнути.

У матеріалі нижче ви дізнаєтесь, яка допомога належить переселенцям в нашій країні та хто її отримає.

Різні благодійні фонди та держава надає фінансову допомогу громадянам України, які внаслідок війни покинули своє місце проживання та переїхали у більш спокійні регіони. Саме статус ВПО допоможе отримати допомогу від держави. Для цього регіон, з котрого громадянин змушений був виїхати, повинен бути внесений до списку території можливих бойових дій, тимчасово окупованих ворогом або на яких ведуться активні бойові дії.

До стабільного списку цих територій деколи додаються ще територіальні громади або вибувають з нього. Тільки громадяни, які проживали саме на територіях із цього списку, мають право на отримання державної допомоги як переселенці.

На офіційному сайті Верховної Ради України представлений цей список та на сайті Мінреінтеграції.

Щомісячна допомога ВПО від держави складає на кожного дорослого 2000 грн., на кожну дитину чи інваліда - 3000 грн.

Крім державної допомоги такі переселенці є першими у черзі, а також у деяких випадках мають виняткове право отримати допомогу від українських благодійних організацій та численних міжнародних організацій. Така допомога виплачується одноразово і призначена для громадян, які є соціально вразливими.

Фінансова державна допомога та допомога від благодійних організацій для переселенців - це ще не всі види підтримки.

Ще існують такі види допомоги

● Державна програма забезпечення тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Ця програма створена для забезпечення потребуючих громадян забезпеченням харчуванням та житлом.

● Допомогою харчуванням та наданням житла також допомагають волонтерські організації, які займаються внутрішньо переміщеними особами. Для цього у своєму регіоні потрібно звернутись до такої організації.

● Центри соціальних служб. Службовим обов'язком таких центрів є надання допомоги переселенцям, тобто, забезпечення їх лікуванням, проживанням та допомога у інших потребах. Щоб отримати підтримку від цієї служби, потрібно звернутися до найближчого центру соціальних служб.

Щоб не втратити статус ВПО, бажано не змінювати місця тимчасового проживання. Якщо це сталося, то потрібно повідомити про це служби соціального захисту населення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW