7 мешканців із Сум та Охтирки за добу шахраї ошукали на 58 000 гривень



За минулу добу 7 мешканців із Сум та Охтирки, за допомогою шахрайських схем, було ошукано на 58 тисяч гривень. За кожним фактом відкрите кримінальне провадження та вживаються всі необхідні слідчі дії для встановлення осіб зловмисників.

Вчора до поліції за допомогою зверталися громадяни, які повідомляли, що їх ошукали. Заявники розповідали, що бажаючи придбати товари в мережі Інтернет вони знаходили оголошення та зв’язувались з нібито продавцями. Але у кожному випадку їм повідомляли, що потрібно надіслати повну або часткову передоплату. Нічого не підозрюючи, потерпілі перераховували власні кошти та очікували на замовлений товар. Через деякий час псевдопродавці переставали виходити на зв'язок і потерпілі розуміли, що вони стали жертвами шахраїв.

За даними фактами у поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Поліція наголошує громадянам, не переходьте за будь-якими посиланнями, які надходять вам в sms-повідомленнях або в будь-яких інших месенджерах. Якщо ви щось купуєте і вас просять перейти за певним посиланням в месенджері — не робіть цього, все має відбуватися на платформі, де ви купуєте товар. При купівлі товарів через мережу Інтернет бажано сплачувати за них після отримання.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Підписуйтесь на нас у соцмережах:

Telegram https://t.me/sumy0542

Instagram https://www.instagram.com/0542.ua/

Facebook https://www.facebook.com/0542inua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW