Віталій Барабаш розповів, де і як розміщують евакуйованих з Авдіївки



Евакуація місцевих жителів з прифронтової Авдіївки триває.

Про це повідомляє голова Авдіївської міської адміністрації Віталій Барабаш в ефірі марафону “Єдині новини”.

За його словами, місцеві жителі перебувають на тимчасово окупованих територіях поблизу Авдіївки. Росіяни підтягують багато техніки і солдатів, розповідають про 40 тисяч окупантів.

“На жаль, такі речі не дуже спонукають людей на евакуацію, дуже неохоче вони виїжджають. Сьогодні вдалося нам вивезти трьох людей, таким чином станом на вечір 1586 місцевих мешканців залишаються”, - розповів В.Барабаш.

За інформацією міської ВЦА, в Авдіївці вже дітей немає. Очільник міської адміністрації наголосив, що є можливості виїжджати у новозбудовані місця компактного проживання під Києвом, на Західній Україні, де до 5 років можна жити родинами безкоштовно. 

Віталій Барабаш повідомив, що є варіанти для розміщення літніх людей у пансіонах із повним забезпеченням медичною допомогою, доглядом, харчуванням. Родини з дітьми можуть бути також розміщені, а батькам пропонують працевлаштування. 

Нагадуємо, нещодавно сайт 0642. ua писав, що з Авдіївки евакуювали лише одну людину, хоча планувалось евакуювати більше. Місцеві жителі відмовляються залишати місто, незважаючи на наближення зими та постійні обстріли з боку російської армії. 

Марина Кисіль



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW