У Миколаєві незабаром запрацює рентген-апарат, який дозволить без операцій лікувати пухлини, - ФОТО



У Миколаївському обласному центру онкології передали близькофокусний рентген-апарат, який може видаляти доброякісні та злоякісні пухлини без хірургічного втручання.

Як розповів 0512, виконуючий обов'язки головного лікаря медзакладу Дмитро Лагочев, новий рентген-апарат був придбаний у 2022 році за кошти держсубвенції за сприяння нардепа Олександра Гайду. Його вартість сягає понад 4 мільйони гривень. 

- У нас вже є фактично всі дозвольні документи, лише залишилось отримати ліцензію від Державної інспекції ядерного регулювання. Пацієнтам, які мають злоякісні новоутворення, надаватиметься безкоштовна терапія. Це апарат є унікальним в Україні. Його маємо лише ми та Ужгород, але вони його ще не запустили, - сказав Дмитро Лагочев. 

За словами в.о. головного лікаря для повноцінного запуску роботи з цим обладнанням також потрібно було підготувати приміщення та навчити лікарів працювати на апараті. Роботу обладнання планують запустити вже за два тижні. При цьому, на цьому апараті можуть також лікувати доброякісні пухлини без хірургічного втручання. 

Фото 0512Фото 0512Фото 0512Фото 0512Фото 0512

Нагадаємо, Вознесенську багатопрофільну лікарню обладнали сонячною електростанцією. Це надасть змогу забезпечити у закладі безперебійне живлення у випадку аварійних відключень світла.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW