У Львові прийняли програму підтримки української мови, як державної



На сесії міської ради Львова затвердили Програму сприяння функціонуванню української мови як державної у Львівській міській територіальній громаді.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Програму прийнято з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на території Львівської міської територіальної громади, підвищення престижу української мови, посилення її консолідуючої ролі в українському суспільстві як одного з ключових факторів зміцнення державної єдності, територіальної цілісності та, як наслідок, національної безпеки України.

В програмі йдеться про: формальну, неформальну та інформальну освіту, освітню місію на деокупованих територіях, промоцію культури читання, промоцію української мови через амбасадорів (авторитетних, успішних представників сучасної культури, освіти, спорту тощо), підтримку створення та поширення сучасного україномовного медіаконтенту, україномовної літературної діяльності та україномовного книговидання, переосмислення літературного спадку тоталітарного режиму, тощо.

«Програма є дуже комплексною, адже прописує десятки заходів, що реалізовуватимуться всіма структурами міської ради. Ми розробляли програму спільно з депутатами та Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кремінем.

Ми хочемо, щоб з’являлося якогомога більше українського продукту на YouTube, подкастів, книг. У Львові вже можна безкоштовно записати подкаст у Pixlab чи отримати гроші на літературній премії «Львів - Місто літератури ЮНЕСКО», але ми хочемо, щоб нова програма дала новий поштовх. Важливо поширювати українську мову як в Україні, так і за кордоном, адже вона заслуговує на велику увагу світу», – зазначає Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Читайте також: Гданськ виділив Львову мільйон злотих на реабілітаційний центр Незламні, - ВІДЕО.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW