Співпрацював з генштабом росії: жителю Дніпра загрожує довічне ув'язнення



Водій одного з приватних підприємств Дніпра добровільно погодився на співпрацю з співробітником головного управління генштабу зс рф. Його судитимуть за державну зраду. Чоловіку загрожує покарання у вигляді 15 років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

На виконання завдань російського куратора обвинувачений збирав та передавав через месенджер Telegram точні координати місцезнаходження радіолокаційних станцій та блокпостів Сил територіальної оборони ЗСУ на території Дніпропетровської області. Тим самим надавав допомогу у проведенні підривної діяльності проти власної держави.

Зрадник з використанням програми Google Maps повідомляв ворогу точне розташування об’єктів критичної інфраструктури, зокрема тягових та електропідстанцій.

Ворожого інформатора затримали у січні 2023 року під час виконання чергового завдання представника держави-агресора. У нього вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Обвинувачений перебуває під вартою. Досудове розслідування здійснювалося слідчими Управління СБУ у Дніпропетровській області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW