На Криворіжжі судитимуть міського голову та 15 співучасників за підозрою у заволодінні 4 млн гривень, - ФОТО, ВІДЕО



Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури  скерували до суду обвинувальний акт стосовно міського голови  міста Апостолове та 15 співучасників за фактами заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, створення злочинної організації та участі у ній, службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч.1, 2, 3 ст. 255, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це йдеться в повідомленні Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, упродовж 2020-2022 року Апостолівський міський голова разом з посадовими особами сімох територіальних громад та керівниками підпорядкованих їм комунальних підприємств налагодив схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

У матеріалах слідства йдеться, що після проведення 12 тендерів через систему PROZORRO на ремонт об’єктів освіти, культури та охорони здоров’я на території Криворізького району посадовцями було укладено ряд договорів з підконтрольними підприємствами.

У подальшому в актах виконаних робіт систематично завищувались обсяги та вартість будівельних матеріалів з метою отримання надприбутків, а кошти розподілялись між учасниками.

Проведеними в ході слідства експертизами встановлено, що внаслідок таких дій завдано понад 4 млн збитків територіальним громадам області.

Також накладено арешт на майно обвинувачених – 28 транспортних засобів, 25 об’єктів нерухомості, банківські рахунки та грошові кошти.

За клопотанням прокурора судом міського голову відсторонено від займаної посади.

Уточнюється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими слідчого відділу ГУНП у Дніпропетровській області за оперативного супроводу  Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW