"Мобілізація в Україні посилюється": повістки видаватимуть у новому і несподіваному місці



Мобілізація в Україні триватиме до 18 серпня. Повістки вручають всім військовозобов'язаним чоловікам незалежно від місця перебування на військовому обліку та місця постійної реєстрації. Вручення повісток допускається у будь-яких громадських місцях, у тому числі на пляжах.

Як інформує "biz.today.ua", керівник прес-центру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що з настанням пляжного сезону українцям вручатимуть повістки на пляжах. За її словами, пляж – це теж громадське місце, тож у цьому немає нічого дивного. Торік у тій самій Одесі українцям також видавали повістки.

За словами Гуменюк, повістка - це лише повідомлення про виклик у військкомат, і не потрібно її так боятися. Не завжди за повісткою слідує мобілізація. Головне – забезпечити резерв. А Україні, як відомо, катастрофічно треба поповнювати резерви напередодні масштабного контрнаступу.

Згідно з новими правилами мобілізації, ТЦК та СП відповідно до покладених на них завдань здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов'язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки) на військову службу на призов під час мобілізації.

По закону, примусово не мобілізують чоловіків призовного віку, які:

мають право на відстрочку та подали документи, що доводять таке право (стан здоров'я, сімейні обставини – наприклад, троє дітей віком до 18 років, догляд за рідними з інвалідністю, професія, зокрема, через відстрочку на роботі, навчання чи наукові дослідження);

перенесли операцію (їх не мобілізують до рішення ВЛК);

мають встановлені металеві конструкції під час операції;

мають тяжкі хвороби через які вважаються непридатними або тимчасово непридатними до служби.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW