Виплати близько 500 євро та компенсація квитків за відмову від статусу біженця: українцям пропонують бонуси за повернення додому



Швейцарія виплачує кошти на повернення додому українцям, які отримали прихисток, але мають бажання повернутися додому. Кошти виплачуються на кожного члена родини.

Про це повідомляє Travel РБК-Україна.

Суми виплат становлять 250 франків на дитину та 500 швейцарських франків на дорослого (близько 500 євро). Сім'я максимально може отримати 2000 швейцарських франків.

Кому належать такі кошти

Якщо біженці у Швейцарії відмовляються від статусу S і повертаються в Україну, то їм надаються кошти на повернення.

Про такі виплати українців інформували. Це по суті допомога на повернення: їжа, ночівля, якщо потрібна. Також – квитки. Виплата нараховується як для дорослих, так і для та дітей. Нещодавно прочитала інформацію від українки у чаті. Вона розповіла, що минулого тижня отримала 1650 франків на двох дорослих та двох дітей. Плюс, якщо є квитки, компенсують їхню вартість, – розповідає Марина Гоменюк, яка мешкає у Швейцарії.

Минулого року теж діяли бонуси для повернення додому. Жінка розповіла про те, що влітку минулого року її подруга виявила бажання повернутися у Житомир з кантону Фрібург, та отримала допомогу 500 франків і 250 на дитину.

Куди звернутися по допомогу

Українці можуть звернутися для закриття статусу S та повернення в Україну зі Швейцарії до соціального працівника, та після цього до міграційної служби. Про це повідомляють на урядовому сайті.

Потрібно заповнити відповідну заяву. Після подачі заяви про відмову від захисту у Швейцарії, дія Закону про біженців на таких осіб більше не поширюється. Натомість вони стають звичайними іноземцями.

Щомісячні виплати також припиняються, а саме: проїзд, харчування, проживання. Тим, хто виявив бажання повернутись до України, соціальний працівник дасть роз'яснення що потрібно робити.

Кількість українців, які вже відмовилися від прихистку у Швейцарії

Державний Секретаріат з питань міграції у Швейцарії публікує дані про кількість українців, які відмовилися від прихистку та скільки ще має статус S.

У країні станом на 12 травня осіб з активним статусом S 65 619 осіб. Статус біженця вже припинено для 11 626 людей.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW