Британський фан Чернігівської «Десни» Ian Brush: «Не розумію, що вони тут бомбили…»



Айан Браш народився в Мельбурні, в Австралії та згодом переїхав до Великобританії. Нині живе у місті Шеффілд, що в 40 км. від Манчестеру. В Шеффілді є один з найстаріших футбольних клубів HallamF.C., який грає на найстарішому в світі футбольному полі. Про те, вже більше 7 років Айан їздить вболівати за Чернігівську «Десну».

За цей час він став званим гостем на іграх, подружився з гравцями та фан-клубом команди. Загалом британець відвідав вже більше 40 ігор, в тому числі і на виїзді. Після повномасштабного вторгнення він і досі приїжджає до друзів, демонструючи підтримку Україні у війні!

Ми зустрілися з Айаном на чернігівському стадіоні імені Гагарина, щоб поговорити про його відчуття і відношення до цієї несправедливої війни. На стадіоні, де ще зовсім недавно грала команда, за яку він вболіває, і куди він прилітає на ігри з іншого краю Європи. І на стадіоні, який жорстоко і безглуздо розбомбили російські окупанти.

- Це важко описати словами, це місце, де я зазвичай стояв…

- Це було ваше місце?

- Так, це було моє місце, зараз, бачите… В мене стільки багато гарних спогадів звідси! Зараз все закінчилося. Так не має бути… Я не розумію, чому вони бомбили тут. Тут немає нічого військового. Це якась помста… Вони терористи.

- Це воєнний злочин.

- Так, це злочин проти людства.Так багато гарних ігор я подивися тут, коли ми перейшли З Першої до Прем’єр-ліги.

Британський фан Чернігівської «Десни» Ian Brush: «Не розумію, що вони тут бомбили…», фото-1

- Пам’ятаєте, яке було поле?

- Гравці казали мені, що це було найкраще поле в лізі. Воно було наче більярдний стіл! А зараз воно наче… ви можете туди садити картоплю!

- Завжди у всіх одне і теж питання: чому ти їздиш дивитися «Десну»? Не «Динамо», не «Шахтар». Може в тебе є проблеми з психікою?!

- Я побачив щось, я зрозумів, цей клуб може досягти висот! Розумієш, коли, наприклад, спілкуєшся з людьми, вони завжди кажуть, у нас красиве місто. І насправді місцеві так кажуть майже про будь-яке місто. Я відповів, що я приїду і подивлюсь. Коли я подивився, все вірно - це дійсно красиве місто!

- Знаєте, певно люди думають, що ви тут знайшли жінку? Як кажуть французькою “Cherchez la femme”

- Ні-ні. Я сподіваюсь, тут все відбудують. Подарують людям новий стадіон, на який вони заслуговують. Щось має повстати з цього!

Я їздив в ігри на виїзді, де б вони не були по Україні. Я був у Маріуполі 4 рази. Це теж було дуже красиве місто. В ті часи я міг літати з Англії в Київ у п’ятницю, а в понеділок повертався в Лондон. Я робив так чи не щотижня!

- Але ж це коштує гроші

- Ні, це були не великі гроші – 50 фунтів. Я зустрічався з гравцями після ігор, іноді мене запрошували в гості. Так само і з фанами. Я став членом фан-клубу, на деякі ігри у нас був організований автобус, а іноді я їздив сам.

Британський фан Чернігівської «Десни» Ian Brush: «Не розумію, що вони тут бомбили…», фото-2

- Що люди в Англії кажуть про війну в Україні?

- Вони не вірять. Вони не можуть повірити, що росія вторглася до свого сусіда. Вбиває людей, ґвалтує дітей!

- Але ж вони бачать!

- Вони бачать все!

- І все ще не вірять?

- Ні. Вони не вірять, що він спромігся на це, і зробив це. Вони не розуміють, чому він ще досі живий? Всі пишуть, чому його ніхто не пристрелить?

Британський фан Чернігівської «Десни» Ian Brush: «Не розумію, що вони тут бомбили…», фото-3

- Маєте на увазі путіна?

- Путіна, так. Але ніхто нічого не робить. Світ стоїть осторонь, Америка стоїть осторонь, НАТО стоїть осторонь.

- Насправді, ми відчуваємо допомогу. Військовою технікою…

- Але цього не достатньо! Чому не закрити небо? Ви можете закрити кожен банк в росії! Тож у їхніх людей не буде грошей, їм не буде чого їсти, вони будуть їсти отаку траву. Зроблено не достатньо! Санкції дуже маленькі, їх не достатньо!

Британський фан Чернігівської «Десни» Ian Brush: «Не розумію, що вони тут бомбили…», фото-4

- Чи відчуваєте ви російську пропаганду в Англії?

- Коли я бачу у фейсбуці, я пишу, і мене за це банять…

- Багато росіян певно зараз в Лондоні?

- Так, ховаються. Багато олігархів. Чому? Чому мій уряд не викине їх назад до росії? Все через гроші!

Я підтримую Україну у війні! Я сподіваюсь, після війни, коли стадіон відбудують, містяни прийдуть і побачать нашу команду, і матимуть багато щасливих моментів, як я свого часу! Слава Україні!

Британський фан Чернігівської «Десни» Ian Brush: «Не розумію, що вони тут бомбили…», фото-5

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW