Фінансових порушень на 29,2 млн грн виявили закарпатські аудитори за січень – квітень цього року



Ревізіями, аудитами, моніторингами та перевірками закупівель працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області упродовж січня – квітня цього року охопили 1,9 млрд грн.

Загалом під час контрольних заходів виявлено порушень законодавства, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на 29,2 млн грн. Зокрема, на 17,1 млн грн – під час 10 ревізій та на понад 12,1 млн грн – під час 4 аудитів.

Фактів неефективних управлінських дій (рішень) або ж ризикових операцій, які призвели або можуть призвести до упущених вигод / недоотриманих доходів чи непродуктивних / зайвих витрат, зафіксували на понад 150 млн грн.

За результатами ревізій забезпечено відшкодування за порушення, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 4,73 млн грн, а після аудитів отримано економічного ефекту на 38,4 млн грн. Пред’явлено 1 позов до суду щодо відшкодування втрат фінансових ресурсів.

Фахівці закарпатського Управління також попередили втрат на 56,4 млн грн за порушеннями, які виявили під час 42 моніторингів та 2 перевірок закупівель. Завдяки їхній фаховості відмінено 6 торгів загалом на 20, 4 млн грн та в 9 випадках замовник розірвав договори на 34,8 млн грн. Ще на 1,2 млн грн зменшено ціну за одним договором.

Правоохоронним органам передано матеріали 13 контрольних заходів, за результатами розгляду яких розпочато 5 досудових розслідувань та вручено 4 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. До наявних кримінальних проваджень долучено матеріали 5 заходів державного фінансового контролю.

За допущені фінансові порушення 38 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 4 посадовців – до дисциплінарної та 1 до матеріальної відповідальності.

Про це інформує Управління Держаудитслужби Закарпаття

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW