Народжений для подвигу: у Кривому Розі створили мурал у пам'ять про загиблого Героя - Єгора Біркуна, - ФОТО, ВІДЕО



У Кривому Розі створили мурал у пам'ять про загиблого Героя - Єгора Біркуна. Портрет Єгора тепер можна побачити на фасаді одного з будинків по вулиці Володимира Великого.

Як повідомляє сайт 0564.ua, урочисте відкриття муралу відбулось 17 травня 2023 року. Участь у заході взяли друзі та побратими Єгора, його рідні, в тому числі мама Героя а також представники медіа.

Учасники заходу розповіли про Єгора та його подвиг.

Нагадаємо, Єгор Біркун - криворіжець, український майстер змішаних єдиноборств та військовик, старший солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни, що трагічно загинув під час російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Старший солдат, оператор відділення УВІМПВзАРТ розвідки ГаДН окремого загону спеціального призначення «Азов» НГУ. Вчився у Криворізькому науково-технічному ліцеї № 81, потім закінчив Криворізький національний університет. Був бійцем змішаних єдиноборств. В АЗОВі Єгор з 2018 року.

Станом на 24 лютого 2022 року перебував в Кривому Розі, але не зміг залишити побратимів в оточеному Маріуполі, і на початку березня йому вдалося потрапити в Маріуполь для підтримки своїх побратимів.

Будучи артилеристом через кілька днів довелося стати піхотою. 22 березня 2022 року, Маріуполь був покритий димовими завісами від обстрілів артилерії та кратерами від авіабомб. Єгор почув по рації, що поранення отримав побратим "Легенда". Не зволікаючи ні хвилину, він побіг на допомогу. Перебігаючи через дорогу, отримав поранення в ноги та витік, не маючи змоги накласти турнікет.

23 березня 2022 року розпочався чемпіонат світу з ММА GAMMA, у якому Єгор Біркун мав брати участь у складі збірної України.

Представники ГО "Центурія", побратими Єгора Біркуна поклялися зберігати пам'ять про Героя. Вони наголошували, що створення муралу - один із кроків меморіалізації, який допоможе зберігати пам'ять. 

"Пам'ятаємо! Помстимося!", - лунало сьогодні на вулиці Володимира Великого.

Чин вшанування хлопці завершили виконанням Молитви українського націоналіста.

Людмила - мама Єгора Біркуна - подякувала друзям і побратимам свого сина за створення муралу, за те, що пам'ятають про Єгора, вшановують пам'ять про нього.

У коментарі нашій кореспондентці Людмила розповіла, що Єгор з дитинства зростав з любов'ю до України. Формуванню патріотичного світогляду хлопця сприяло і родинне виховання і виховання, яке він отримав у 81-му ліцеї. Жінка зазначила, що тато Єгора ще у 2014 році також став на захист України, однак змушений був залишити військову службу у 2017 році через погіршення стану здоров'я і невдовзі помер.

"Мені здається, ці діти - мій Єгора та інші такі, як він, були народжені для того, аби змінювати нашу країну", - наголосила Людмила.

Як ми писали раніше, криворіжці пропонують вулицю Водоп'янова у Кривому Розу перейменувати на честь Єгора Біркуна. Про це небайдужі містяни нагадали учора, 16 травня, під час акції "Місто Героїв".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW