За добу четверо буковинців віддали шахраям 85 тис. грн



Найпоширенішою схемою незаконного заволодіння коштами є шахрайства пов’язані з банківськими рахунками. Лише за минулу добу від такого виду злочину потерпіли четверо жителів краю. Аферисти ошукали їх на суму майже 85 тисяч гривень. 

3 травня на Буковині сталась серія шахрайств, пов’язаних з банківськими рахунками. В результаті них четверо жителів краю втратили майже 85 тисяч гривень.

За даними поліції Чернівецької області, аферисти діяли за однією схемою - зателефонували і представлялися представниками банку чи фінансової установи, щоб дізнатися персональні дані банківської картки. 

47-річний житель села Горішні Шерівці під приводом захисту банківського рахунку перерахував шахраям майже 58 тисячами гривень.

Інші потерпілі - 59-річний житель міста Новодністровськ та 32-річна чернівчанка - також втратили гроші через цю саму схему шахрайства. Псевдобанкіри скористалися довірливістю буковинців та привласнили понад 25 тисяч гривень.

Крім того, 21-річний житель села Мамаївці повідомив про те, що йому зателефонував невідомий, що нібито працює в фінансовій установі і запропонував йому соціальну допомогу. Після того, як чоловік надав конфіденційну інформацію, з його рахунку зникли 3000 гривень.

Поліція розпочала кримінальні провадження за всіма фактами.

У світлі цих подій працівники поліції Буковини нагадують громадянам, що працівники банків не мають права запитувати PIN-код до платіжної картки, тризначний номер на звороті картки, коди підтверджень платежів та паролі до Інтернет-банкінгу та радять не спілкуватися з незнайомими людьми, які телефонують і пропонують допомогу.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, не зволікайте, одразу телефонуйте до банку та поліції на спецлінію «102», щоб заблокувати свій рахунок та звернутися за допомогою.

Читайте: Двоє буковинок віддали понад 25 тис. грн шахраям

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW