Розвідка США вважає, що росіяни в Україні втратили 100 тисяч за 5 місяців



У понеділок Білий дім підрахував, що за останні п'ять місяців російські військові зазнали 100 000 втрат у боях проти України в районі Бахмута.

Речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив журналістам, що ця цифра, заснована на оцінках американської розвідки, включає понад 20 000 загиблих, половина з них — з групи Вагнера. За його словами, наступ на Бахмут застопорився і провалився.

"Спроба Росії здійснити наступ на Донбасі в основному через Бахмут провалилася, — сказав Кірбі. "Росія не змогла захопити жодної реальної стратегічно важливої території".

Він сказав, що росіяни досягли певних успіхів у Бахмуті, але це було зроблено "жахливою, жахливою ціною", і що оборона України в цьому регіоні залишається сильною.

"Росія виснажила свої військові запаси і свої збройні сили, і лише з грудня, за нашими оцінками, Росія зазнала понад 100 000 втрат, в тому числі понад 20 000 загиблих в бою, майже половина з яких — солдати Вагнера", — сказав він.

"Ці цифри просто приголомшують", — додав Кірбі, зазначивши, що загальна кількість втрат втричі перевищує кількість американських жертв у Гуадалканальській кампанії під час Другої світової війни.

Кірбі повідомив, що незабаром буде оголошено про черговий пакет американської зброї для України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW