Львівська облрада хоче бронювати аграріїв від мобілізації – не вистачає робітників



Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій ініціює ухвалення звернення Львівської обласної ради щодо бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій галузі АПК, які забезпечують функціонування економіки та життєдіяльність населення.

Про це повідомляє пресслужба Львівської облради.

«Звичайно, захищати свою державу – це обов’язок кожного! Але, переконаний, необхідно не тільки воювати, а ще, якщо це стосується галузі агропромислового комплексу, то комусь треба сіяти і збирати врожай. На сьогодні в АПК склалася непроста ситуація з браком працівників, адже чимало з них призвані на військову службу.

Враховуючи численні звернення аграріїв, ризики продовольчої безпеки країни, комісія ініціює прийняття звернення облради до Генерального штабу Збройних сил України з проханням пришвидшити розгляд документів на бронювання військовозобов’язаних працівників АПК і погоджувати бронювання працівників сімейних фермерських господарств у формі ФОП», - пояснив голова комісії Юрій Раделицький.

За інформацією департаменту, упродовж 27 січня – 2 травня 2023 року по Львівській області подано документи на бронювання військовозобов’язаних працівників 252 суб’єктами господарювання галузі агропромислового комплексу.  На теперішній час лише приблизно 20  - видано накази Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаних.

Читайте також: Генштаб ЗСУ повідомив про втрати рашистів: десятки бронемашин знищено.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW