У Києві знайдено склади з гумдопомогою, яка не дійшла за призначенням, – ФОТО



Поліція Києва виявила гуманітарну допомогу, яка зберігалася на складах у Солом’янському районі столиці. Розблоковано доступ до 350 тонн вантажів із Польщі, Великої Британії, Азербайджану та інших країн.

Про це повідомляє Національна поліція.

У Києві знайдено склади з гумдопомогою, яка не дійшла за призначенням, – ФОТО, фото-1, Нацполіція

Нацполіція

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу «Головні новини Києва – 44.ua» та читайте новини Києва, Київщини та України.

У співпраці із Міністерством соціальної політики розпочато процедуру розподілу та використання цієї гуманітарної допомоги за її цільовим призначенням. Зокрема через благодійну організацію, яка отримала доступ до вантажів, Державній спеціальній службі транспорту Міністерства оборони України передано бронежилети, медичні ноші, пожежні рукави, а також продукти.

Гуманітарну допомогу також отримав Грузинський національний легіон, медики Нацгвардії та бійці окремого батальйону спеціального призначення: ковдри, спальники, каремати, амуніцію, медичні засоби, продукти, засоби гігієни.

Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до блокування доступу до вантажів, в результаті чого відбулося псування деяких продуктів допомоги.

У Києві знайдено склади з гумдопомогою, яка не дійшла за призначенням, – ФОТО, фото-2, Нацполіція

Нацполіція

Досудове розслідування триває за фактами незаконного поводження із гумдопомогою та протидії законній господарській діяльності (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 206 Кримінального кодексу).

Як ми повідомляли раніше, у Києві на складах знайшли пів тисячі тон гуманітарної допомоги від різних країн світу. Там і продукти, і медикаменти, і медичне обладнання, і військова амуніція та інші товари, які зберігаються тут майже рік.

Також писали про те, що Київська прокуратура звинувачує керівника та засновника мережі магазинів, які продавали гуманітарну допомогу для ЗСУ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW