Діалог із бізнесом показує міжнародним партнерам, що успішний бізнес в Україні можливий, – Олександр Грибан



Діалог із бізнесом показує міжнародним партнерам, що успішний бізнес в Україні можливий, – Олександр Грибан, фото-1

Олександр Грибан, заступник Міністра економіки України, виступив на зустрічі з французьким бізнесом на тему "Можливості для іноземних компаній в рамках відновлення України".

У зустрічі, організованій Франко-українською торгово-промисловою палатою, взяли участь понад 70 представників провідних французьких компаній, які вже працюють в Україні або розглядають можливість виходу на український ринок. Метою Грибана було інформування французьких ділових кіл про зміни в державній економічній політиці, ключові потреби, сектори та проекти для інвестування або ведення бізнесу в Україні.

Він також розповів про роботу з міжнародного фінансування та залучення різних джерел фінансування, від мікрофінансової допомоги, яка обговорюється в рамках Координаційної платформи донорів країн G7, до спеціальних кредитних ліній та фінансування від експортно-кредитних агентств, що спрямоване на створення доданої вартості та підтримку економіки України.

Пан Грибан також представив інвестиційну платформу Advantage Ukraine та розповів про наявні програми підтримки приватного бізнесу, а також про те, як іноземні та українські інвестиційні проекти можуть отримати фінансування або страхування від військових ризиків. Він підкреслив, що діалог з бізнесом показує міжнародним партнерам, що в Україні можливий успішний бізнес. Кінцевою метою роботи з міжнародного фінансування та залучення фінансів є створення доданої вартості та підтримка української економіки.

Грибан також розповів про ідею створення міжнародного трастового фонду зі страхування військових ризиків, який має слугувати інструментом перестрахування для низки інституцій, починаючи з MIGA, DFC, Bpifrance, а потім і для приватних операторів на страховому ринку. Мета полягає в тому, щоб зібрати $500 млн цього року, а потім перетворити їх на $1 млрд, що стане потенціалом для страхування військових ризиків.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW