У Запоріжжі через від’їзд дітей зменшили контрактування дитячих лікарень та пологових будинків



У Запоріжжі попросили збільшити коефіцієнти, як прифронтовому місту для лікарень другого рівня в рамках реалізації програми медичних гарантій на 2023 рік.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, передає 061.

«Ми в неділю спілкувалися з Іриною Верещук та піднімали проблемне питання в частині фінансування материнства та дитинства. В нас пологові будинки і саме дитячі лікарні зменшилися від 30 до 50% саме контрактування. Ми звернулися з проханням збільшити коефіцієнти по всій нашій прифронтовій території. Ми не хочемо переходити на 1/12, бо чисельність дорослого населення збільшилася, але дітей і полог практично немає», - розказав заступник міського голови з гуманітарних питань Анатолій Васюк.

Крім того, питання оптимізації комунальних медичних закладів стоїть дуже гостро.

«Так, депутати надали фінансову підтримку, проте вона вже закінчується. Зараз нам необхідно переглянути формат структури всіх лікарень», - зазначив Васюк.

Наприклад дотації з місцевого бюджету на пологовий будинок №9 складає близько 2 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі влада запевняє, що після реформи комунальна стоматологія продовжить надавати допомогу пільговим категоріям.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW