Офлайн або змішана форма: в школах Дніпропетровщини можуть змінити формат навчання



Більшість українських шкіл проводять навчальний процес в очному форматі або змішано. Водночас, на Дніпропетровщині навчаються дистанційно. Проте скоро, це може змінитися. Адже сьогодні відбулась нарада, на якій освітяни області обговорювали дане питання.

Про це повідомляє сайт 056.

Як вирішили організувати освітній процес на Дніпропетровщині

Для нашої області формат навчання в школах - тема обговорювана. Вже понад рік - вони онлайн. Тому зараз в цьому питанні зацікавлених багато – школярі та студенти, їхні батьки. А ще – педколективи.

Офлайн або змішана форма: в школах Дніпропетровщини можуть змінити формат навчання, фото-1

"Деякі виші, профтехи і спецзаклади перейшли на змішану форму навчання. Ті, що були готові. Це не їхня примха. Вони готують медиків, комбайнерів, металургів, слюсарів. І для них важлива не лише теорія, а й практика.

Знання важливі, бо це майбутнє кожного з нас. Не менш важлива й безпека. А тому… Збираємо інформацію по кожному закладу", - заявив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак

За його словами, перед прийняттям рішення будуть перевірятися евакуаційні сходи, доступність аварійних виходів, укриття. Потім визначить, яка допомога потрібна для підготовки до офлайну або змішаної форми. Виходячи з цього, буде прийматися рішення щодо навчання далі. Задіяні будуть всі – ОВА, органи місцевого самоврядування, надзвичайники та освітяни.

Офлайн або змішана форма: в школах Дніпропетровщини можуть змінити формат навчання, фото-2

В Кривому Розі вже визначилися окремо

У місті Кривий Дніпропетровської області в офлайн-режимі планують відновити роботу дитячих садків. Також за парти можуть повернутись школярі. Голова ВЦА Олександр Вілкул розповів, що орієнтовно з 15 квітня у місті деякі дитячі садки почнуть працювати у режимі чергових груп. Якщо ситуація буде стабільною, то з 1 вересня можуть поновити очне навчання у школах.

"Це не просто – "стульчики поставити". Це електропроводка, вентиляція, санвузли та багато іншого – укриття укомплектовуються всім необхідним для перебування дітей. Також треба розуміти, що не кожна будівля школи чи дитсадка була спроектована так, щоб мати укриття – так, у такому великому районі як Саксаганський, у жодному дитячому садку немає можливості створити укриття, – зазначив Олександр Вілкул.

Офлайн або змішана форма: в школах Дніпропетровщини можуть змінити формат навчання, фото-3

Заняття проходитимуть лише у тих закладах, де є укриття, а кількість дітей не повинна перевищувати кількості місць у укриттях. Батьки також мають дати письмову згоду.

В Україні шкіл, які працюють офлайн, стало більше

Сергій Шкарлет в ефірі телемарафону розповів, що В Україні шкіл, які працюють офлайн, стало більше.

За його словами, освітній процес відбувається у 12 928 школах:

  • 4 356 провадять його в традиційному очному форматі;
  • 4 224 – в онлайн-режимі;
  • 4 348 – змішано.

Отже, 8 704 шкіл надають освітні послуги в очному та змішаному форматах, що вдвічі більше, ніж у дистанційному.

Загалом майже чотири мільйони учнів і учениць продовжують навчатися очно, онлайн та змішано. З них у традиційному чи змішаному форматі навчається понад 2 млн 370 тис. дітей.

Станом на 23 січня 2023 року, згідно зі звітом МОН, освітній процес реалізували у 12 926 закладах загальної середньої освіти, з них

  • за очною формою 3 955 ЗЗСО (усього 1 100 993 учні);
  • за дистанційною 4 363 ЗЗСО (усього 1 668 466 учнів);
  • за змішаною – 4 608 ЗЗСО (усього 1 201 364 учні).


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW