«Українська бронетехніка» відновила серійне виробництво мінометних пострілів калібру 60 мм



«Українська бронетехніка» відновила серійне виробництво мінометних пострілів калібру 60 мм та вже поставила Збройним Силам України понад 100 тисяч одиниць.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці компанії.

«Українська бронетехніка» вперше в Україні використала натівський підхід та виготовляє не міну 60 мм калібру, а постріл. Класична міна пострадянського зразка – це корпус без встановленого патрону та підривача, всі складові якої вкручуються вже на позиціях, що потребує від артилеристів вищого рівня підготовки та більше часу для виконання бойового завдання. Наш мінометний постріл – це повністю споряджений максимальним пороховим зарядом постріл, герметично запакований в індивідуальний тубус. Його можна використовувати відразу на позиціях без додаткової підготовки, що додає нашим військовим мобільності. На сьогодні це єдиний український мінометний постріл, який виробляється вітчизняним ВПК», - пояснив гендиректор компанії Владислав Бельбас.

За його словами, 60-мм мінометний постріл виробництва «Української бронетехніки» прийнятий на озброєння в кінці 2018 року після проведення випробовувань та наказу Міноборони. З 2019 року розпочалося серійне виробництво для потреб української армії. 

«На жаль, з початком повномасштабного вторгнення, частина виробничих потужностей підприємства було втрачено, частина потрапила в окупацію. На даний момент «Українська бронетехніка», використовуючи принципи розподільчого виробництва, на релокованих майданчиках відновила можливості серійного випуску таких потрібних для Сил оброни боєприпасів», - запевнив Бельбас.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW