Труднощі з виробництвом нових. Росіяни хочуть ремонтувати КамАЗи в окупованому Маріуполі



Окупанти наголосили, що планують розвивати дилерську та сервісну мережу російського підприємства КамАЗ на окупованих територіях, зокрема у Маріуполі. Крім того, це підприємство хоче займатися створенням індустріального парку біля маріупольського заводу Азовмаш.

"Ми плануємо розвиток дилерської та сервісної мережі для повноцінного обслуговування нашої техніки, яка активно використовується при відновленні регіону", - заявила пресслужба КамАЗу.

Зазначимо, що КамАЗи активно використовуються росіянами також на війні. Наприклад, ці вантажівки беруть участь у постачанні окупаційної армії всім необхідним, звичайно, попадають під обстріли, тому мають дуже багато пошкодженої техніки. Тож окупанти прагнуть вирішувати проблему з ремонтом ближче до фронту, зокрема в Маріуполі.

В той же час у вівторок в етері "Радіо NV" журналіст Іван Яковина повідомив, що КамАЗ наразі відчуває труднощі з виробництвом нових вантажівок, тому що через санкції у підприємства бракує комплектуючих.

"А ось КамАЗ, як завод, починає зупинятися, і там, щоби робітники не сиділи без роботи, вони вирішили зробити зубні протези з деталей для КамАЗів. Знаєте, я як людина, яка лікує собі зуби, ніколи в житті не зважився б на те, щоб встановити зубний протез, зроблений з деталі для КамАЗа. Але в Росії інших варіантів скоро не буде, оскільки нормальних зубних протезів там також через санкції не буде", - зазначив Яковина.

Нагадаємо, що концерн "Азовмаш" на 51% є приватною власністю, яка належить родині Олександр Савчука. Директором заводу, який не працює з 2018 року, є колишній гауляйтер Маріуполя Костянтин Іващенко. Останні роки Іващенко займався пограбуванням заводу - вивозив залишки обладнання, яке не встиг продати в російський Армавір, на металобрухт. Поліція навіть відкривала кримінальне провадження стосовно дій Іващенка.

На Азовмаші встигли пустити на металобрухт навіть рельси. Тож КамАЗу доведеться завозити все обладнання майже з нуля.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW