Навчальний рік 2023: коли розпочнуться канікули



З 1 вересня до кінця травня – саме такими часовими рамками завжди був ознаменований навчальний рік в Україні. Та повномасштабна війна, внаслідок якої держава потерпіла значні пошкодження критичної інфраструктури, внесла свої корективи.

Зокрема, з’явилися проблеми з електро- і теплопостачанням. Як це вплинуло на тривалість навчального року 2023 і коли дітей відправлять на літній відпочинок.

Коли закінчиться навчальний рік в Україні: дати

У Законі України "Про повну загальну середню освіту" (у частині третій статті 10) зазначено, що навчальний рік має тривати не менше 175 навчальних днів.

В умовах воєнного стану дія цього положення зупиняється. Тривалість навчального року, дата його початку або закінчення під час воєнного стану тепер визначаються Кабінетом міністрів України.

Постановою Кабміну України визначено тривалість навчального року під час дії правового режиму воєнного стану. Таким чином, навчальний рік 2022-2023 закінчиться 30 червня 2023 року.

Це стосується абітурієнтів (випускників 11 класів). Для них навчальний рік триватиме саме 30 червня. Для інших класів він закінчується наприкінці весни, у травні. Тобто, вони проходять 155 днів навчання.

Важливо, що дати канікул в українських школах можуть зміщуватися. Кожна школа може встановлювати їх самостійно, зважаючи на безпеку в регіоні.

Тривалість відпочинку учнів без урахування літніх канікул не повинна перевищувати 30 днів. А влітку діти мають відпочивати щонайменше два місяці.

Згідно з класичним календарем МОН, літні канікули в школах, ліцеях і коледжах України мають розпочатися 25 травня. У приватних школах календар часто відрізняється від стандартного.

Коли канікули в школах України 2023 року:

  • весняні (Великодні) - з 27 березня по 2 квітня 2023 року;
  • літні - з 25 травня.


AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW