На Буковині священники УПЦ МП не пускали до церкви труну з загиблим воїном - що відомо



Сьогодні в селі Задубрівка Чернівецької області віряни ПЦУ не могли зайти до храму, аби відспівати полеглого бійця, через священників УПЦ МП. Сайт 0372.ua зібрав інформацію про інцидент, яка зараз відома.

Ранок 5 квітня почався з новини про те, що сьогодні в селі Задубрівка відбудеться прощання із загиблим захисником Іваном Назарієм.

Також о 10 ранку на сторінці Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ у Facebook з'явилася публікація з таким текстом:

"Терміново. Задубрівка. Готується штурм. 40 людей в балаклавах"

Як повідомило згодом "СУСПІЛЬНЕ Чернівці", віряни ПЦУ у селі Задубрівка зайшли до храму після сутички з УПЦ МП. Це відбувалось під час похорону військового Івана Назарія. Мама військового просила священника дозволити занести труну до храму. Представники ПЦУ кажуть, що після того, як це не дали зробити, зайшли в храм силою.

Повідомляється, що група людей змогла зайти через бічні двері храму. За словами одного з чоловіків Олександра Сергієнка, там їх зустріли три чоловіки та священник.

"Вони використовували проти нас вогнегасники, щоб не пустити до церкви. Але ми змогли зайти. Центральні двері храму вони підперли ломом. Ми це акуратно прибрали й відкрили двері, щоб занести тіло героя всередину", – розповідає Олександр.

За його словами, з будівлі храму також зняли табличку з написом, що церква у підпорядкуванні УПЦ.

Чернівецько-Буковинська єпархія своєю чергою у Telegram написала, що відспівування військовослужбовця мало відбутися біля храму за взаємною згодою.

Далі єпархія повідомила, що представники ПЦУ пиляли двері храму, били вірян, заносили червоно-чорний прапор у вівтар і зайняті привласненням майна.

Поліція Чернівецької області о 15 годині повідомила, що за фактом хуліганства біля храму у Чернівецькому районі розпочато кримінальне провадження. Співробітники поліції Буковини проводять необхідні процесуальні дії та встановлюють усіх учасників події:

"Сьогодні, 5 квітня, біля храму в селі Задубрівка поліцейські забезпечували публічний правопорядок, а відтак не допустили бійок.

Водночас до поліції надійшло кілька повідомлень щодо вчинення протиправних дій, які будуть ретельно опрацьовані.

Окрім того, за фактом використання вогнегасника розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють учасників події"

Фото постера - зі сторінки Чернівецько-Буковинської єпархії у Telegram

Ще не підписані на наш Telegram канал? Зробіть це зараз

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber (новини Чернівців)



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW