Маркетингова хитрість, про яку всі давно знають, але все одно потрапляють на гачок в магазинах



Поспіхом складаючи у корзину потрібні продукти в супермаркеті, багато людей автоматично можуть купувати або товари за більш високими цінами, або товари, термін придатності яких вже збігає.

Справа в тому, що постачальники та торговельні майданчики діють за давно напрацьованою схемою, завдяки якій люди витрачають якомога більше коштів і купують те, що продавцям вигідніше реалізувати в першу чергу.

А саме, хитрість полягає у розташуванні товарів: найвигідніші для магазину і постачальників товарні позиції завжди розміщуються на рівні очей людини середнього зросту.

Чимало покупців обирають саме цей товар, оскільки просто лінуються нахилятися або тягтися за аналогічним продуктом, а також витрачати час на пошуки справді вигідної пропозиції. А саме на "незручних" місцях – по кутах і внизу – найчастіше є свіжі та порівняно дешеві продукти і речі.

Сам супермаркет подібний лабіринту, в якому товари розкидані по торговій площі. Це робиться для того, щоб покупець довше походив по території і купував те, що потрапляє на очі.

Варто розуміти, що зі сторони продавців ніякого злочину у цьому немає, адже відповідальність за те, якому саме товару покупець надає перевагу серед запропонованих, зрештою лягає на нього самого.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW