У Ніжині одну з вулиць перейменували на честь Героя України Олександра Мацієвського



Одну з центральних вулиць Ніжина перейменували на честь загиблого Героя України Олександра Мацієвського. Це той боєць, який дивлячись в очі російським убивцям, на останок промовив «Слава Україні», за що і був нещадно розстріляний. Про це стало відомо з відео, яке стрімко поширювалося мережою. Його зняли самі ж росіяни.

Про це повідомляє телеканал «ТІМ».

На початку повномасштабного вторгнення Олександр Мацієвський пішов добровольцем до Ніжинської тероборони. Брав участь в обороні Чернігівщини, виконував бойові завдання на Донеччині поблизу Соледара, де й потрапи у полон.

Тіло Олександра та ще його чотирьох побратимів вдалося за декілька місяців повернути та поховати у Ніжині.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: У Чернігові з'явиться вулиця Олександра Мацієвського

12 березня Президент Володимир Зеленський надав Олександру Мацієвському звання «Героя України» посмертно. А відтепер його ім‘я носить і одна з центральних вулиць Ніжина. Відповідне рішення депутати одноголосно прийняли на сесії міської ради.

Найближчим часом за сприяння міської влади розпочнеться робота над створенням Меморіального комплексу на Алеї Героїв на місцевому кладовищі.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW