Представлялися співробітниками банку і виманювали сотні тисяч гривень у харків'ян: силовики викрили групу шахраїв, - ВІДЕО



Група шахраїв представлялася співробітниками банку і виманювала гроші у харків'ян.

Правоохоронці повідомили про підозру трьом людям за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

В ході досудового розслідування силовики встановили, що раніше знайомі троє людей вирішили нелегальним способом підзаробити грошей. Серед них - 28-річний чоловік родом з Донецької області та 29-річна жінка, яка наразі мешкає у Києві. Третій фігурант - 36-річний чоловік - проживає на Житомирщині. Але жертвами ділків стали саме мешканці Харкова.

Так, 36-річний чоловік здійснював розсилку смс-повідомлень клієнтам банку з неправдивою інформацією про нібито блокування банківських карток, зазначаючи при цьому номери мобільних телефонів "спеціалістів" для вирішення питання по суті. Після цього харків'яни дзвонили на вказані номери та думали, що спілкуються зі справжніми працівниками банку. Будучи введеними в оману, вони надавали всю необхідну інформацію: номери карток, пін-коди, CVV-коди та інше. У подальшому ділки переводили всі гроші з карток людей на підконтрольні їм банківські рахунки. Оборудки щомісячно приносили кожному підозрюваному близько 200 тисяч гривень.

28 березня 2023 року правоохоронці провели низку обшуків у різних регіонах України за місцями проживання фігурантів, під час яких виявили та вилучили банківські карти, сім-карти, стартові пакети операторів мобільного зв’язку, мобільні телефони, ноутбуки, "чорнові записи" і так далі. Крім того в одного з фігурантів знайшли "трудову книжку" та документи про освіту з так званої "ДНР".

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також встановлюються інші люди, причетні до вчинення цього злочину.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW