Журналіста відзначили міжнародною премією за фото оточеного Маріуполя



Український фотожурналіст Євген Малолєтка став одним із лауреатів премії World Press Photo 2023. Його відзначили за серію знімків з обложеного росіянами Маріуполя.

Міжнародний фотоконкурс оголосив регіональних лауреатів й опублікував їхні роботи на офіційному сайті конкурсу, передає УП.

24 переможці були відібрані незалежним журі з понад 60 тисяч робіт від 3 752 фотографів із 127 країн світу.

Малолєтка потрапив до числа переможців у категорії Європа. Разом з ним лауреатами стали ще чотири фотографи, два з них – з фотографіями з війни в Україні.

Українця відзначили за серію знімків під назвою The Siege of Mariupol ("Облога Маріуполя"). На них фотограф зафіксував наслідки російського авіаудару по маріупольському пологовому будинку 9 березня 2022 року, масові поховання, моменти влучань російських снарядів та їх жертв.

"Ця історія зображує реальність російських атак на Маріуполь, не вдаючись до трагізму та інших візуальних можливостей. Серія сповнена рідкісних та історичних зображень з різних ракурсів та точки зйомки, які бездоганно передають ціну, яку цивільні платять за війну. Кожне зображення справило на журі особливе враження. Вони були вражені тим, як український фотограф ризикував своїм життям, щоб отримати доступ до візуальних зображень російських бойовиків і зробити ці зображення доступними для світу. Ця історія постане як колекція вражаючих іконічних зображень війни, що досі триває", – так пояснило журі перемогу робіт Малолєтки.

Фото: Evgeniy Maloletka

Читайте також:

"20 днів у Маріуполі". Автори фільму отримали журналістську премію Royal Television Society

Фотожурналісти Чернов і Малолєтка отримали французьку премію за фото з Маріуполя



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW