"Жевріла надія, але таки надійшло офіційне підтвердження": під Бахмутом загинув відомий інтелектуал



Львівський дослідник, філософ, редактор і автор Євген Гулевич загинув на війні з окупантами поблизу Бахмута 31 грудня. До вчорашнього дня дослідник вважався зниклим безвісти.

Про це повідомив його колега, музикант Юрій Хвостов у Facebook, пише Львів1256.

“Євген Гулевич, дослідник, інтелектуал, філософ, редактор і автор, відважний воїн і затятий чоловік, загинув у бою під Бахмутом 31 грудня 2022 року. Від учора ми можемо говорити про це доконано, маючи офіційне підтвердження. Досі зберігалася крихітна, але чіпка надія, що страшна новина “зник безвісти при виконанні бойового завдання”, яка надійшла нам на початку цього року, не остаточна”, – написав Хвостов.

Євген Гулевич добровільно пішов на війну. Під час останнього приїзду встиг дати кілька інтерв’ю і побачитися з близькими.

Про чин похорону і прощання повідомлять згодом.

Євген Гулевич – автор, редактор, перекладач, культурний менеджер та магістр культурології. Є автором культурних та критичних статей у ЗМІ, мистецтвознавчих статей виставкового проєкту “Ангели” й головним редактором українського видання “Світовий атлас вуличного мистецтва і графіті” та перекладу Рея Бредбері “Щось лихе насуває”.

Учасник команди проєкту документального фільму “Випчина. Село одного дня”, консультант проєкту Pinsel.AR, учасник громадської ініціативи “Спадщина майбутнього” та співавтор міжнародного проєкту Mapping Future Heritage.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW