З футбольних аналітиків – у військові: чому чернігівець пішов у «Гвардію наступу»



Покинув високооплачувану роботу футбольного аналітика та пішов у «Гвардію наступу». Чернігівець Віталій нині очікує відправлення до Києва на перший етап навчання в одній з новостворених штурмових бригад, спеціально створених МВС для того, щоб звільняти загарбані росіянами землі України, повідомляє телеканал «Новий Чернігів».

– Що мене радує – що є молодь. Хлопці 19-20 років, також старші люди. В кожного своя історія, своя мотивація, але саме молодь мене найбільше радує. Бо є хлопці, які саме шукали як потрапити до війська. Вони не могли через військкомат, там до 23 років не підписують контракти, а їм по 20, от і шукають, це дуже добре, – говорить Віталій, доброволець «Гвардії наступу».

З футбольних аналітиків – у військові: чому чернігівець пішов у «Гвардію наступу», фото-1

Серед усіх бригад Нацгвардії, прикордонників та поліції Віталій обрав «Лють», адже там йому запропонували спеціальність аеророзвідника. Так волею долі він через 20 років повертається до свого захоплення авіацією.

– Я навчався у Харківському інституті льотчиків саме на пілота реактивних двигунів. Але то був початок 2000-х років, тоді почали розвалювати нашу армію. Всіх льотчиків, штурманів, вертольотчиків скоротили. Я закінчував третій курс напередодні польотів, – каже чоловік.

Ще до початку офіційного навчання Віталій активно поповнює свій багаж знань про аеророзвідку та керування безпілотниками. Каже, жоден підрозділ на передовій не маоже нормально функціонувати без «очей» у небі. Особливо Віталій захоплюється роботою знаменитих «Птахів Мадяра», чиї дрони донедавна завдавали серйозних втрат рашистам у Соледарі та Бахмуті.

– Те, що потрібно бійцю піти ніжками, коригувати, піддавати себе небезпеці, це можна зробити навіть цією пташкою, і буде збережено його життя, буде відкоригована артилерія, будуть попереджені наші позиції про наступ, або будуть скориговані дії нашої штурмової групи, – зазначає Віталій.

Загалом вже близько ста чернігівців приєдналися до бригади «Лють», більше половини з них вже проходять навчання.

– В цій масі громадян є, звичайно, і колишні міліціонери, поліцейські, є ті хто служив у Збройних Силах, є ті хто брав участь у бойових діях на Сході і пройшов горнило АТО. Є молоді люди, які не мають взагалі відношення ні до якої служби, а просто виявили бажання звільняти територію від загарбника, – розповідає Ігор Папченко, начальник відділу кадрового забезпечення ГУНП у Чернігівській області.

Набір до бригади «Лють» триватиме до квітня, але може бути продовжений. Приєднатися до «Гвардіїнаступу» чернігівці можуть через ЦНАП або сайт Міністерства внутрішніх справ.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW