Не волонтерам: чернігівцям заплатять винагороду за відновлення міста



Виконком міської ради на засіданні 16 березня прийняв Рішення «Про погодження проєкту Програми надання одноразової матеріальної допомоги – винагороди мешканцям міста Чернігова за особистий внесок у відновлення міста – героя від наслідків російської військової агресії на 2023 рік».

Як зазначено у самій програмі, її метою є «відзначення мешканців міста Чернігова за особистий внесок у відновлення міста – героя від наслідків російської військової агресії».

Нагороджувати одноразовою виплатою у 3 тисячі гривень мають лише працівників комунальних підприємств (у тому числі – некомерційних) та бюджетних установ. Головні умови для отримання нагороди дві:претендент має бути зареєстрований у Чернігові тамав фактично пропрацювати не менше двох місяців станом на 06 березня 2023 року. Також зазначається, що працівники, трудові відносини з якими призупинено, або які знаходяться у відпустці без збереження заробітної плати, розраховувати на винагороду не зможуть.

Тобто, відповідно до програми, на виплати не можуть розраховувати волонтери, які допомагали та допомагають чернігівцям відновлювати житло. Саме це викликало найбільше обговорення серед членів виконкому.

Вадим Антошин (третій праворуч) під час засідання виконкому

-Крім держави та комунальних установ відновленням Чернігова займалися також громадські організації. Тож в мене пропозиція: давайте додамо туди (у програму, - прим.) громадські волонтерські організації, які приймали участь у відновленні міста, - зазначив член виконкому Вадим Антошин.

Але, як каже в.о. мера Чернігова Олександр Ломако, щодо громадських організацій не зрозумілі критерії відбору кандидатів на нагородження:

-Коли ми говорили про цю програму, ми розуміли, що вона буде розширюватися (теоретично), але критерії – незрозумілі. В нас тут є чіткий критерій: 6 березня (чому – бо 6 березня Чернігів отримав статус міста-героя) люді працювали та були юридично оформлені у відповідних підприємствах. Якщо це громадська організація – там немає фіксованого членства, немає трудових відносин. Я переконаний, що більшість буде поводитися абсолютно коректно та чесно, але деякі можуть цим зловживати та вписати будь-кого у будь-якій кількості. Тому ідея ця приймається, але якщо будуть якісь зрозумілі критерії… - заявив Олександр Ломако.

Всього на програму мають виділити 43 мільйони гривень. Але для того, щоб вона почала діяти, рішення має затвердити міська рада.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW