У Кам’янському всупереч законодавсву не демонтували пам'ятник Брежнєву, - ФОТО



У Кам’янському представники громадських організацій та місцеві жителі вимагають знести пам’ятник радянському політичному діячу Леоніду Брежнєву. Його бюст, згідно із законом про декомунізацію, мали б демонтувати. Місцева влада вирішила зробити його музейним експонатом, однак залишила на центральній площі міста.

Громадськість міста неодноразово зверталася зі скаргами, бо, каже громадський діяч Сергій Петренко, якщо Брежнєв і має якусь історичну цінність, то його бюст повинен бути в музеї, а не стояти в якості пам’ятника в центрі міста, пише Суспільне.

"Одна з постатей тоталітарного режиму ніяк не хоче зникати з нашого міста завдяки владі, звісно. Якісь дуже кумедні рішення виносять. От це от МАФ, щоб ви розуміли, це вже не Брежнєв, це звичайна мала архітектурна форма. Вона стоїть. Якимось чином ось це музей з’явився от тут от. І оце він один у цьому музеї присутній", – каже громадський діяч Сергій Петренко.

Житель Кам’янського Сергій Злючий каже, залишити пам’ятник Брежнєву на центральній площі – це не боротьба з радянською спадщиною, а навпаки – прославляння тоталітарного режиму.

У Кам’янському всупереч законодавсву не демонтували пам'ятник Брежнєву, - ФОТО, фото-1

Пам’ятник Брежнєву у Кам'янському на Дніпропетровщині. Фото: Суспільне Дніпро/Юрій Тинний

"Я абсолютно підтримую той закон, який прийняли в Україні про декомунізацію. Я не розумію, чому досі у нас стоїть так би мовити погруддя людині, яка розпочала Афганську війну, людині, яка абсолютно спокійно поставилася до введення радянських військ до Чехословаччини", – розповів житель Кам’янського Сергій Злючий.

Історик Юрій Фанигін говорить, якщо цей пам’ятник визнали експонатом, то мають зберігати його в музеї, демонструвати на виставках з вірним науковим трактуванням, розповідаючи про діяльність Брежнєва.

"За його часів війна в Афганістані загарбницька. Він зробив дуже багато культивування комунізму, більшовизму, для відмиття навіть у середині самих комуністів ім’я Сталіна. Так само для культивування так званої великої вітчизняної війни. За його часів так само з іншими думками і з дисидентством жорстко боролися. Часи каральної психіатричної медицини приходяться і на брежнівську епоху", – зазначив історик Юрій Фанигін.

Якщо місцева влада не перенесе пам’ятник до музею, то, каже Сергій Петренко, вони самостійно знесуть його. Суспільне надіслало інформаційний запит до міськради Кам’янського з питаннями, чому бюст радянського діяча не демонтували, на яких підставах його визнали музейним експонатом та чому залишили на центральній площі міста, відповідь оприлюднимо.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW