Вперше за двадцять років у ДОФ відкрилась виставка. Презентували роботи Юлії Поліщук, - ФОТО



Десятого березня, миколаївці зібрались в Будинку офіцерів та флоту, аби подивитись на виставку робіт ілюстраторки Юлії Поліщук.

Про це повідомляє редакція 0512.

Вперше за двадцять років у ДОФ відкрилась виставка. Презентували роботи Юлії Поліщук, - ФОТО, фото-1

Музикант та волонтер Володимир Алєєксєєв зазначив, "що на цій сцені і в цьому залі зібрались люди, мабуть, вперше за двадцять років". 

Володимир Алєксєєв

- Майже від першого дня ( війни, - прим.) я почала створювати роботи, які були реакцією на ті події, що з нами відбувались...Частина робіт присвячена саме Миколаєву. Це те, що я пережила; що переживали всі ми. Я нікуди не виїжджала, незаважаючи на те, що Олександр Федорович постійно нам казав. Але ми з тих миколаївців, які сказали, що ми залишаємось.... Коли я побачила пост Володимира про ДОФ, спочатку я подумала, що це класна ідея, адже у Миколаєві не вистачає отаких майданчиків. У нас є музеї, є бібліотеки, але треба ще щось. Щось камерне..Це приміщення - символ. Це те приміщення, в якому збираються люди, які допомагають місту; це місце, де був приліт. І ця атмосфера співвзвучна зі змістом моїх робіт.., - розповідає Юлія Поліщук.

Володимир Алєксєєв

Саме тому Юлія написала Володимиру Алєксєєву з ідеєю створити виставку у приміщенні Будинку офіцерів та флоту. Все відбулось швидко, адже від моменту пропозиції до відкриття самої виставки пройшло декілька днів:

- Я пришвидшилась, треба було вибрати роботи. У мене є не тільки про Миколаїв роботи, але оскільки ми збираємось в Миколаєві, кількість обмежена, то майже всі роботи, які тут є, стосуються Миколаєва. Оскільки це ДОФ - місце одного з найбільших волонтерських центрів Миколаєва, у мене була серія, яка присвячена різним видам волонтерства. Вона так і називається: "Все для перемоги! Український тил". Всі ми знаємо, що наші військові - це герої, які звільняють наші міста. Але волонтери - це взагалі унікальне явище України. Що не держава зверху все організувала, а люди самоорганізувались. І це унікальне явище. Якби не волонтерський рух, було б страшно уявити, що було б з Україною, - каже Юлія. 

- Я старалась вибрати роботи, які з одного боку нагадують нам, що війна - це трагедія; що є, на жаль, сотні тисяч людей, яких перемога вже не поверне або сотні тисяч людей, яким наша перемога не принесе радості. Це трагедія. Водночас війна - це явище, коли проявляються найкращі якості людей. Це і наші волонтери, і люди, які рятують інших людей. Є навіть в роботах місце якомусь гумору. У мене є робота, де зображений Олександр Сєнкевич та Віталій Кім. Особисто ми в певний період слідкували за їхніми новинами; за тим, що скаже ввечері наш мер і вранці Віталій Кім... Це така ілюстрація, для якої я вибрала характерні фрази:

Зобразила Юлія і генерала Марченко, який керував обороною Миколаєва.

- Я коли послухала його передачу. І те, як він розповів, що було б, якби "ні". Це просто.., - ділиться Юлія. 

Декілька робіт присвячені темі води. Адже вже майже рік містяни живуть без нормального воодопостачання:

- Це можна навіть окрему виставку зробити на цю тему. Скоро вже рік, як в нас немає води. Нам не треба їхати на море, адже море прийшло до нас в крани.

Виставка буде діяти ще два тижні. Тому кожен охочий може прийти і подивитись на роботи Юлії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW