Житомирян запрошують на зустріч з французьким кінорежисером-документалістом та фотографом Жакі Леба



Житомирян та гостей міста запрошують на пресконференцію до Житомирського обласного літературного музею 07 березня (вівторок) на 15.30, вул.Київська, 45.

Відбудеться зустріч із французом Жакі Леба. Він - кінорежисер-документаліст та фотограф. Декілька років тому переїхав до України для реалізації творчого проєкту. Вже встиг зняти півторагодинний документальний фільм “Забута земля” про Україну.

З початку активної фази війни Жакі Леба залишився на Житомирщині, щодня записує документальне відео, викладає свої думки про війну в фейсбук.

Його добре знають у Франції, він співпрацює з 11 світовими телеканалами, 30 французькими, маючи біля 18 мільйонів слухачів. Жакі незалежний у своїх оцінках, адже не працює офіційно на жодне ЗМІ. Він є військовим репортером, однак не будучі фахівцем у воєнній справі, розповідає телеглядачам по життя цивільних в умовах збройної агресії. Для своїх відео знаходить рідних загиблих військових та цивільних. Вже відвідав Бучу, Ірпінь, Бородянку, об’їхав північ Житомирщини. В експедиціях не тільки спілкується, а й робить багато фотоматеріалів, які використовує на персональних фотовиставках. Планує з камерою та фотоапаратом об’їхати всю Україну. На даний час режисером вже знято більше 60 відео про війну в Україні.

Жакі Леба також їздить світом, розповідаючи про Україну. Вже відбулося більше 14 зустрічей у Франції, Канаді, Бельгії. Зокрема у січні 2023 виставка його фото та фільм побували в Нормандії.

Вперше в Україні фотовиставка “Україна очима француза” буде представлена 11 березня в Житомирському обласному літературному музеї.

Презентація матиме дві складові: виставка фотографій та перегляд фільму “Повернення з України”. Початок об 11.00. Вхід вільний.

Для довідки. Нині Житомирський обласний літературний музей є відділом КЗ “Житомирський обласний краєзнавчий музей”.

Джерело: Житомирський обласний літературний музей 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW