Майже 300 жителів Харківської області долучилися до «Армії відновлення»



На Харківщині в межах урядової ініціативи «Армія відновлення» тимчасово безробітні громадяни допомагають ремонтувати об'єкти життєзабезпечення, розбирати завали, облаштовувати Пункти Незламності. Також «Армія відновлення» задіяна в роботі на пунктах видачі гуманітарної допомоги, заготівлі дров для опалення, підтримці населення вразливих категорій: осіб з інвалідністю, дітей, громадян похилого віку, хворих.

Як повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, за погодженням Олега Синєгубова загалом такі суспільно корисні роботи організовано у 21 громаді Харківщини. 

«На сьогодні в Харківській області до «Армії відновлення» вже приєдналися 294 людини і кількість добровольців дедалі зростає. Найбільше громад, які організували в себе такі роботи, в Богодухівському та Красноградському районах. Однак і деокуповані населені пункти працюють над відновленням, зокрема ініціативу підхопили Балаклійська, Борівська, Шевченківська, Великобурлуцька громади», - повідомила Віта Ковальська. 

Нагадаємо, суспільно корисні роботи організовуються під час воєнного стану за рішеннями військового командування або військових адміністрацій. Участь у них оплачується на рівні не нижче мінімального, тобто 6700 гривень на місяць. 

«Армія відновлення» допомагає в подоланні наслідків воєнної агресії, відновленні територій після обстрілів, надає допомогу постраждалим людям, тощо. Конкретні види робіт визначаються рішеннями військових адміністрацій спільно з органами місцевого самоврядування.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW