У Житомирі для інспекторів з питань безпеки праці провели навчання щодо вимог безпечного виконання газонебезпечних робіт



Для працівників Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці, а саме для інспекторського складу з питань безпеки праці, проводиться низка навчальних семінарів задля підвищення їх кваліфікації.

Днями проведено навчання на тему: «Основні вимоги Правил безпеки систем газопостачання. Вимоги безпеки під час виконання газонебезпечних робіт».

Присутніх поінформовано про те, що до газонебезпечних робіт відносяться роботи, пов’язані з оглядом, чисткою, ремонтом технологічного обладнання, у тому числі роботи всередині ємностей, при виконанні яких мається або не виключена можливість виділення у робочу зону, відповідно до ГОСТ 12.1.005-76, вибухо- та пожежонебезпечних або шкідливих парів, газів та інших речовин, а також роботи при недостатньому вмісту кисню.

На кожному підприємстві має бути розроблена інструкція, яка уточнює порядок підготовки та безпечного проведення газонебезпечних робіт відповідно до конкретних виробничих умов.

Сторонні організації при виконанні газонебезпечних робіт повинні керуватися інструкцією підприємства-замовника, а на підприємстві по кожному підрозділу необхідно розробляти перелік газонебезпечних робіт.

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Житомирській області

У Житомирі для інспекторів з питань безпеки праці провели навчання щодо вимог безпечного виконання газонебезпечних робіт , фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW