300$ за кожне дослідження: СБУ викрила начальника одеської митної лабораторії,- ФОТО



Прокурори Одеської обласної прокуратури викрили одного з керівників Одеського управління експертиз та досліджень Спеціалізованої лабораторії експертизи та досліджень Держмитслужби у вимаганні та отриманні 600 доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Фігуранту повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовцем").

300$ за кожне дослідження: СБУ викрила начальника одеської митної лабораторії,- ФОТО, фото-1

За даними слідства, чиновник вимагав у керівника підприємства кошти за відсутність штучних перешкод під час проведення лабораторних досліджень зразків вантажів із Республіки Молдова у вигляді "бренді-спирту". За такою схемою підозрюваний "заробляв" систематично. Свої "послуги" він оцінював у 300 доларів США за кожен висновок про відповідні дослідження.

300$ за кожне дослідження: СБУ викрила начальника одеської митної лабораторії,- ФОТО, фото-2

При цьому представник мав завчасно повідомляти його про направлення зразків вантажів до лабораторії. Правоохоронці затримали порушника безпосередньо під час отримання чергової частини неправомірних коштів. Підозрюваного усунули з посади. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

300$ за кожне дослідження: СБУ викрила начальника одеської митної лабораторії,- ФОТО, фото-3

Нагадаємо, на початку лютого правоохоронці затримали державного службовця Одеської митниці, який вимагав хабарі за ввезення гуманітарної допомоги. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW