Подорожчання у 4,5 раза: цибуля б'є рекорди, актуальні ціни у лютому



Слідом за багатьма іншими популярними продуктами, в Україні подорожчала цибуля. Ціни на цей овоч зросли у 4,5 раза. Фахівці пояснили причини рекордного підвищення її вартості на ринку.

Зокрема, відзначається, що українці активно купують товар і пропозиція стрімко зменшується, а це своєю чергою провокує зростання цін.

Аналітики профільного проєкту EastFruit, які щодня моніторять ситуацію на вітчизняному ринку, повідомили, що фермери продають якісну цибулю за 33-39 грн/кг. А це на 10% дорожче, ніж було тиждень тому.

Цибуля, скріншот: YouTube

Цибуля, скріншот: YouTube

Водночас за їхніми словами, хоча й список країн, що завозять цибулю до України, розширився, однак імпортного овочів недостатньо, щоб задовольнити підвищений попит. Тому про зниження цін наразі не йдеться.

Отже, на цей час цибуля коштує в 4,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період 2022 року. Згідно з прогнозами продавців, ціни й надалі йтимуть вгору. То ж вартість цибулі збільшуватиметься пропорційно до скорочення запасів у сховищах аграріїв.

На сайті Мінфіну оприлюднили актуальні ціни на цей товар. Так, в супермаркетах цибуля продається за середньою ціною 43,82 грн/кг. Для порівняння, минулого місяця вартість овочів становила 34,89 грн/кг. Найдешевше її можна купити у торговельній мережі "Новус", де цибуля коштує 36,89 грн/кг.

Водночас біла цибуля також зросла в ціні за місяць – з 79,90 до 87,90 грн/кг. Середня вартість синьої цибулі зросла з 50,04 до 54,50 грн/кг.

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW