Двом колишнім співробітникам "Укрзалізниці" на Донеччині повідомили про підозри



Двоє колишніх співробітників "Укрзалізниці" звинувачуються у співпраці з окупаційною "владою" Донеччини.

Донецька обласна прокуратура повідомила про підозри двом колишнім працівникам АТ «Укрзалізниця» за пособництво та колабораційну діяльність.

Про це повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури.За даними слідства, у липні 2022 року, під час захоплення м. Лиману військами держави-агресора, двоє місцевих мешканців добровільно погодились працювати на окупаційну адміністрацію.
"Один з чоловіків обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язки начальника, а інший в. о. головного інженера «Дорожніх електромеханічних майстерень Державного унітарного підприємства ДНР «Донецька залізниця» у м. Красний Лима", - розповіли у пресслужбі.
Керівник псевдоустанови організовував робочий процес, займався підбором кадрів, взаємодіяв з «адміністрацією» м. Лиману та розпоряджався матеріальними ресурсами підприємства. Крім того, за його наказами у майстернях виготовлялись металеві конструкції різноманітного профілю для потреб окупантів.
"Другий підозрюваний забезпечував технічне обслуговування залізничного полотна та ліній електропередач для сполучення між містом та тимчасово окупованою територією Донеччини", - доповнили у відомстві.
Наразі їм обом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Чоловікам загрожує до 5 років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

Читайте також:

  • «Надиктовував» терористам з «ДНР» повідомлення про місцезнаходження українських військових – краматорчанину загрожує до 12 років ув’язнення
  • У Слов'янську поліцейські припинили домашнє насильство та знайшли у кривдника зброю та боєприпаси

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW