Уламок снаряда біля серця: львівські хірурги врятували підлітка з Бахмута



Підлітка з Бахмута, який мало не загинув під час обстрілу, прооперували у львівській лікарні.

У Національному центрі "Незламні" прооперували 16-річного Микиту, у якого уламок снаряда застряг за кілька міліметрів від аорти.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

"Аби врятувати хлопцеві життя, наші спеціалісти виконали дві операції. Спершу малоінвазивно видалили уламок із грудної порожнини, а пізніше - дрібні уламки з м’яких тканин, стегна та плеча. Це робила команда з дитячих хірургів. На випадок виникнення ускладнень в операційній чергували кардіохірурги", - йдеться у повідомленні.

У лікарні розповідають, що 16-річний Микита - з Бахмута. Хлопець вийшов з дому набрати води, коли розпочався артобстріл. Трисантиметровий уламок застряг у грудній порожнині хлопця - всього за кілька міліметрів від аорти.

Це трапилося 31 січня, тоді в місті двоє людей загинули, четверо постраждали, серед них - Микита. Він отримав важке мінно-вибухове поранення з численними переломами рук і ніг, а також пошкодженням лівої легені.

Далі каретою швидкої Микиту терміново доправили до Дніпра. Місцевим медикам вдалося стабілізувати стан хлопця. Потім евакуаційним потягом його привезли до Львова, до Національного реабілітаційного центру «Незламні».

"Наразі життю Микити травми більше не загрожують. Однак попереду у хлопця тривалий процес відновлення. Для цього з ним щоденно по кілька годин працюють фахівці з реабілітації. Сам Микита каже: сподівається, що одужає зовсім скоро. Він мріє про перемогу та повернення додому", - додають у медзакладі.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW